Trump-udsending: Europa bliver ikke del af Ukraine-samtaler
Ifølge Keith Kellogg slog fredssamtaler mellem Ukraine og Rusland fejl, fordi for mange lande var involveret
Europa bliver ikke inkluderet i de kommende fredssamtaler mellem Rusland, Ukraine og USA.
Det siger den amerikanske præsident Donald Trumps særlige udsending til Ukraine og Rusland, Keith Kellogg, under en igangværende sikkerhedskonference i München.
Det skriver den britiske avis The Guardian.
- Kom ind i debatten
På et spørgsmål om, hvorvidt Europa vil være til stede ved de kommende forhandlinger, svarer Kellogg, at han er fra "den realistiske skole, og det kommer ikke til at ske", skriver The Guardian.
- Og til mine europæiske venner siger jeg: Kom ind i debatten, ikke ved at klage over, om I kan eller ikke kan være med ved bordet, men ved at komme med konkrete forslag, idéer og ved at øge forsvarsudgifterne, lyder det fra Kellogg.
I opposition til Vance
Trumps udsending mener, at en af grundene til, at tidligere fredsforhandlinger mellem Ukraine og Rusland har slået fejl, er, at for mange lande var involveret.

Meldingen står i modsætning til, hvad USA's vicepræsident, J.D. Vance, sagde fredag i München.
Her lød det, at Europa "selvfølgelig" skal være en del af de samtaler, der vil finde sted om at få bragt en ende på krigen i Ukraine. Det skriver nyhedsbureauet TT.
Zelenskyj advarede mod netop det
Fredsforhandlinger er for alvor kommet på tale, efter at Donald Trump onsdag talte i telefon med Ruslands præsident, Vladimir Putin.
Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, talte tidligere lørdag ved sikkerhedskonferencen i München.
Han advarede blandt andet om, at der er en risiko for, at Europa kan blive udelukket fra de kommende forhandlinger, skriver The Guardian.
USA har sendt forespørgsel
Samtidig siger fire europæiske kilder til nyhedsbureauet Reuters, at USA har sendt en forespørgsel til flere europæiske lande om, hvad de kan bidrage med i forhold til sikkerhedsgarantier for Ukraine.
Dokumentet, som USA har sendt, indeholder ifølge kilderne også spørgsmål om muligvis at bidrage med soldater på et tidspunkt.
To af de unavngivne kilder tilføjer, at det er sendt tidligere på ugen.
Det var ikke umiddelbart muligt for Reuters at få en kommentar fra USA’s udenrigsministerium.