Tragedie i regnen

Biler, huse og mennesker revet med af jordskred

Brandvæsnet i Rio de Janeiro oplyser, at området omkring Petropolis tirsdag fik næsten 25,8 centimeter regn på tre timer. Det er lige så meget som de seneste 30 dage tilsammen. Det har medført jordskred og oversvømmelser.
Brandvæsnet i Rio de Janeiro oplyser, at området omkring Petropolis tirsdag fik næsten 25,8 centimeter regn på tre timer. Det er lige så meget som de seneste 30 dage tilsammen. Det har medført jordskred og oversvømmelser.
Offentliggjort Sidst opdateret

Jordskred og oversvømmelser forårsaget af kraftig regn har kostet mindst 71 mennesker livet i en turistby nord for Rio de Janeiro.

Det oplyser embedsmænd i den brasilianske millionby onsdag.

Mindst 21 personer er blevet reddet under indsatsen fra beredskab.

Flere end 180 brandfolk arbejder i området omkring byen Petropolis, som har omkring 300.000 borgere. Det samme gør 400 soldater, der er sat ind som ekstra hjælp.

Revet med

Byen ligger cirka 68 kilometer nord for Rio de Janeiro i et bjergrigt område. Den er kendt for at være stedet, hvor Brasiliens sidste kejser Pedro II er begravet.

Brandvæsnet i Rio de Janeiro oplyser, at området omkring Petropolis tirsdag fik næsten 25,8 centimeter regn på tre timer. Det er lige så meget som de seneste 30 dage tilsammen.

Billeder på sociale medier viser, hvordan biler og huse er blevet revet med af jordskred. Vand kan også ses løbe gennem gaderne i Petropolis og flere nærliggende byer.

Borgmesterens kontor i Petropolis oplyser, at kraftig regn har efterladt et "stort antal ofre", og at redningsarbejdet fortsat er i gang.

Tre dages sorg

Byen har erklæret tre dages sorg for at mindes ofrene.

I 2011 mistede hundredvis af mennesker livet i regionen efter et lignende uvejr.

På Twitter skriver Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, at han har beordret sine ministre til at sende hjælp til området.

- Må gud trøste ofrenes familiemedlemmer, skriver præsidenten også.

De flygter

Petropolis er en populær destination for turister, der flygter fra sommerheden i Rio de Janeiro.

De mest voldsomme regnskyl er ifølge myndigheder overstået. Men der ventes også regn de kommende dage, som kan besværliggøre oprydningsarbejdet.

Brasilien har over de seneste mange måneder haft flere tilfælde af dødelige oversvømmelser og jordskred som følge af kraftigt regnvejr.

Powered by Labrador CMS