Slipper ny robot fri i Danmark

Googles chatrobot skal kunne høre og tale tilbage og kommer til EU-landene torsdag

Offentliggjort Sidst opdateret

Til de personer, der enten privat eller i arbejdsmæssigt øjemed har benyttet sig af chatrobotten ChatGPT, kommer der snart et alternativ fra Google.

Techgiganten med den berømte søgemaskine slipper nemlig sin chatrobot, Bard, løs i Brasilien og EU-landene herunder Danmark.

Det oplyser Google torsdag.

Flere om buddet

Med en chatrobot som eksempelvis ChatGPT kan brugere skrive spørgsmål eller give kommandoer, som robotten så enten svarer på eller udfører, hvis den evner det.

Svarene findes og forfattes af kunstig intelligens.

Den generelle interesse for potentialet i kunstig intelligens er ikke gået de store tech-giganter forbi. Således har Microsoft også lavet deres egen chatrobot, og tidligere gjorde Google sin chatrobot, Bard, tilgængelig i USA og Storbritannien.

40 nye sprog

Udrulningen i EU blev udskudt af hensyn til reglerne om databeskyttelse, skriver tech-mediet The Verge.

Torsdags udrulning omfatter i alt 40 nye sprog, og derudover en række nye funktioner. En af dem er, at Bard ikke kun skal virke på skrift, men også skal kunne tales til og svare igen med en kunstig stemme.

Google vil forsøge sig med kunstig intelligens. Og nu har virksomheden giver EU adgang til Bard.
Google vil forsøge sig med kunstig intelligens. Og nu har virksomheden giver EU adgang til Bard.

CHATGPT

ChatGPT er en maskinlæring prototype på en chatbot udviklet af OpenAI som er specialiseret i dialog. Chatbotten er en stor sprogmodel finjusteret via både supervised- og reinforcement-læringsteknikker. Grundmodellen, som blev finjusteret, var OpenAI's GPT-3.5 sprogmodel, en forbedret version af GPT-3.

ChatGPT blev lanceret i november 2022 og har fået opmærksomhed for sine detaljerede og velformulerede svar, selvom dens faktuelle nøjagtighed er blevet kritiseret.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS