Sigter kongresmedlem for svindel
George Santos, der har indrømmet flere forskellige løgne, møder nu anklager fra USA's justitsministerium
Det republikanske kongresmedlem George Santos er blevet sigtet for svindel, hvidvask af penge og tyveri af offentlige midler.
Det meddeler USA's justitsministerium onsdag ifølge Reuters.
Santos er blevet anholdt onsdag morgen lokal tid og vil blive fremstillet for en dommer senere på dagen, oplyser ministeriet.
13 punkter
Der er i alt 13 anklagepunkter mod den omstridte politiker.
Han skal blandt andet have brugt penge, der skulle bruges til at føre valgkamp, til personlige indkøb. Pengene blev blandt andet brugt til designertøj, lyder det i anklageskriftet.
Han beskyldes også for at have hævet understøttelse, selv om han var i beskæftigelse og arbejdede på at blive valgt ind i USA's Kongres.
Trækker overskrifter
Santos har over en længere periode trukket overskrifter i USA efter at have løjet om blandt andet sin religiøse baggrund og uddannelse.
Hans løgne har vakt opsigt i det politiske miljø i USA.
Han har ifølge AP blandt andet indrømmet at have løjet om at have jødisk baggrund, om at have erfaring fra Wall Street, om sin universitetsuddannelse og om at have været en profileret volleyballspiller.
Ingen store uddannelser
Han hævder at have fuldført uddannelser på New York University og Baruch College. Men ingen af de to uddannelsesinstitutioner har registreret ham som studerende.
Han hævder også at have arbejdet i bankerne Goldman Sachs og Citigroup. Men det var endnu en løgn.
Santos har afvist at trække sig fra sin post i Repræsentanternes Hus og har for nylig meddelt, at han stiller op til genvalg. Han har selv sagt, at løgnene kan beskrives som harmløs udsmykning af hans cv.
Latterliggjort
Den 34-årige republikaner har på blandt andet sociale medier og i amerikanske talkshows været udsat for en hel del latterliggørelse grundet sine løgnehistorier, skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.
Kevin McCarthy, den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, har sagt, at han endnu ikke vil fælde dom over sin partifælle.
- I USA er man uskyldig, indtil man er kendt skyldig, siger han ifølge Reuters.