Russisk rigmand går mod Putin

Tidligere russisk ejer af cykelhold med dansk islæt udtaler tirsdag skarp kritik af Ruslands krigsførelse

Offentliggjort Sidst opdateret

Den rige russiske forretningsmand Oleg Tinkov fordømmer Ruslands "vanvittige krig" i Ukraine.

I et opslag på det sociale medie Instagram tirsdag hævder han, at 90 procent af russerne ikke støtter krigen.

Og han beder Vesten om at tilbyde den russiske præsident, Vladimir Putin, en udvej fra krigen, på en måde, så han ikke mister ansigt.

Blandt mest harske

- Jeg ser ikke en eneste, der drager fordel af denne vanvittige krig! Uskyldige folk og soldater dør, skriver Tinkov.

Han er grundlægger af Tinkoff Bank, som er Ruslands næststørste udsteder af kreditkort. Hans fordømmelse af krigen er blandt den mest harske kritik fra en russisk rigmand under krigen.

I Danmark er Oleg Tinkov nok mest kendt for sin periode på cykelholdet Saxo-Tinkoff, der siden skiftede navn til Tinkoff.

Gik i opløsning

Forretningsmanden gik først ind som sponsor for Bjarne Riis' daværende Team Saxo Bank i sommeren 2012.

Efter 2013-sæsonen købte Tinkov World Tour-licensen af Riis og drev holdet videre frem til 2016, hvor det gik i opløsning.

I Danmark er Oleg Tinkov nok mest kendt for sin periode på cykelholdet Saxo-Tinkoff, der siden skiftede navn til Tinkoff. (Arkivfoto).
I Danmark er Oleg Tinkov nok mest kendt for sin periode på cykelholdet Saxo-Tinkoff, der siden skiftede navn til Tinkoff. (Arkivfoto).

OLEG TINKOV

Oleg Jurjevitj Tinkov (russisk: Олег Юрьевич Тиньков, tr. Oleg Jurjevitj Tinkov; født 25. december 1967 i Polysajevo, tidligere del af Leninsk-Kusnetskij, Kemerovo oblast, Sovjetunionen) er en russisk forretningsmand, der ejer det professionelle kontinentale cykelhold Tinkoff Credit Systems. Han er desuden sponsor for Bjarne Riis' tidligere cykelhold Team Tinkoff-Saxo (tidl. Team Saxo Bank-Tinkoff Bank). 30. november 2013 kom det frem, at han havde købt Riis Cycling for 6 millioner euro. Riis Cycling bliver videreført under navnet Tinkoff

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS