Russisk kritik vokser mod Putin

Protester mod Putins delvise mobilisering. Nu lyder der kritik fra Putins egne

Offentliggjort Sidst opdateret

Næsten 800 personer er i weekenden blevet anholdt rundt om i Rusland for at protestere mod præsident Vladimir Putins ordre om mobilisering af 300.000 soldater.

Det rapporterer den uafhængige russiske borgerorganisationen OVD-Info ifølge Reuters.

Samtidig kritiserer to højtplacerede parlamentarikere den hårdhændede måde, som mobiliseringen foregår på. De beder om, at "excesserne", der er blevet mødt med vrede af russere, hører op.

Ifølge OVD-info blev der lørdag anholdt 798 personer i 33 byer. De fleste i Moskva.

Vi er ikke kanonføde

Her gik eller stod små grupper af mennesker på en central plads i byen for at protestere. De fleste forholdt sig tavse. Men en kvinde ville ikke være tavs.

- Vi er ikke kanonføde, råbte hun, mens politiet slæbte hende væk

Russiske politifolk anholder en mand i Skt. Petersborg, der har deltaget i protester mod præsident Vladimir Putins ordre om at mobilisere 300.000 reservister til krigen Ukraine.
Russiske politifolk anholder en mand i Skt. Petersborg, der har deltaget i protester mod præsident Vladimir Putins ordre om at mobilisere 300.000 reservister til krigen Ukraine.

Det samme billede gentog sig i Skt. Petersborg. Her så nyhedsbureauet AFP en politivogn med cirka 30 anholdte personer. En 22-årig mand, Ilja Frolov, holdt et skilt med påskriften "fred".

Vil ikke i krig for Putin

- Jeg ønsker at give udtryk for min modstand over for, hvad der sker. Jeg ønsker ikke at gå i krig for Putin, sagde han.

Måden, som mobiliseringen foregår på - i mange tilfælde hårdhændet - mødes nu med kritik fra to af Putins nærmeste allierede: Formanden for Føderationsrådet, Valentina Matvijenko, og formanden for underhuset, Vjatjeslav Volodin.

- Sådanne excesser er absolut uacceptable, siger Matvijenko.

FIRE UD AF TI FRYGTER ATOMKRIG

Fire ud af ti af danskere er bekymrede for, at der udbryder atomkrig, eller at tredje verdenskrig nærmer sig.

Det viser en helt ny undersøgelse, som Epinion har foretaget på vegne af DR Nyheder.

Ud af 1.114 adspurgte svarer 449, at de er bekymrede for, at atomvåben kommer i brug i krigen i Ukraine. Modsat er 340 ikke bekymrede for det.

Kilde: Epinion og DR Nyheder
Powered by Labrador CMS