CLAUS MED KANT:

Putin æder Trump råt

Trump og Putin er på tæt talefod, afslører verdensberømt journalist

Her mødes Putin og Trump i 2018. Men selv efter at Donald Trump gik af som præsident, har han angiveligt holdt løbende samtaler med den russiske præsident og eftersøgte krigsforbryder.
Offentliggjort

Ekspræsident Donald Trump er åbenbart gaven, der bliver ved med at give,

Problemet er blot, at gaverne indeholder en stigende grad af idioti og narcissisme. 

Seneste har den anerkendte amerikanske journalist Bob Woodward afsløret i en kommende bog 'War', at der åbenbart eksisterer et tæt forhold mellem Ruslands præsident Vladimir Putin og Donald Trump.

Private samtaler

Blandt andet sørgede Trump for som præsident at få sendt testkit for covid-19 til Putin under coronakrisen. Det skete på et tidspunkt, hvor USA selv manglede testkit til landets egne borgere.

Bob Woodward afslører også i bogen, at Donald Trump i angiveligt syv tilfælde har ført private telefonsamtaler med Putin - vel og mærke efter at Trump var gået af som præsident.

Bob Woodward plejer ikke at løbe med halve vinde, og hans kildenet er vidt forgrenet og kompetent.

Er en krigsforbryder

Der er for så vidt ikke noget usædvanligt i, at ekspræsidenter holder kontakt med andre regeringsledere, som de har haft et godt og loyalt samarbejde med. 

Der skal afgjort være plads til personlige relationer, som kan være uhyre vigtige i politik.

Men når Donald Trump fører private samtaler med en krigsførende og korrupt forbryder som Putin, der er efterlyst over det meste af verden af Den Internationale Straffedomstol, så overskrider han enhver form for anstændig opførsel.

Putin mistænkes for folkedrab, forbrydelser mod menneskeheden og krigsforbrydelser i Ukraine. En sådan mand skal holdes helt ud i strakt arm.

Interessant besked

Trump selv har afvist, at samtalerne har fundet sted. Men man skal hæfte sig ved en ret usædvanlig udtalelse fra den russiske præsidents talsmand, Dmitrij Peskov. 

Han bekræfter, at Putin personligt fik test-udstyr af Trump. Men han afviser kategorisk samtalerne.

Normalt ville Peskov aldrig kommentere en sådan yderst privat leverance til Putin. Men ved nu at gøre det, giver han samtidig afvisningen af samtalerne - som er den virkelig alvorlige del - mere legitimitet.

Trump er forelsket

Donald Trump er så forelsket i sit eget selvbillede, at han åbenbart slet ikke forstår, at Putin er ved at æde ham råt med hud og flagre-hår.

Putin er gammel officerer i efterretningstjenesten KGB. Han er uddannet i at hverve spioner ved stille og roligt at skabe tillid - måske ligefrem venskab - og han ved nøjagtigt, hvordan han kan nå helt ind i Trumps psyke og ad den vej påvirke mandens beslutningsprocesser.

Putin er iskold og beregnende. Trump betegner deres forhold som fremragende og tror i sin opblæste selvglæde, at han kan påvirke Vladimir Putin. Intet er mere forkert.

Demokraternes præsidentkandidat Kamala Harris har tidligere sagt: 

- Putin æder Trump til frokost.

Vurderingen kan ikke være mere rigtig.

Hvad har han sagt

Tilbage står de skrækindjagende spørgsmål: Hvad har Putin og Trump talt om? Hvilke informationer har Putin lokket ud af Trump? Og i hvilken grad er der tale om landsskadelig virksomhed?

Donald Trump har gang på gang understreget, hvor fremragende et forhold han har til den russiske præsident. Han mener også at kunne afslutte krigen i Ukraine på et døgns tid.

Men hvorfor skulle Trump overhovedet have interesse i disse hemmelige samtaler, som kan vise sig at være i strid med amerikansk lovgivning. 

Har Trump allerede drøftet en grænsedragning i Ukraine med Putin, siden han kan udtale sig så kategorisk?

Vi ved det ikke. Men vi ved, at Trump selv er en moralsk anløben og dømt forbryder med stor fascination af stærke diktatorer.

Europa og ikke mindst Ukraine har al mulig grund til at frygte det værste, hvis Trump atter kommer til magten. For slet ikke at tale om hans nærmeste allierede, senator JD. Vance. 

Da han blev bedt om en kommentar til Woodwards beskyldninger, lød svaret:

- Hør her, er der noget galt i at tale med verdens-ledere? Nej. Hvad er der galt med at engagere sig i diplomati ?

 

Powered by Labrador CMS