Puma dræber ung mand og sårer hans bror

Yngre mand måtte tilkalde hjælp, efter at ham og hans 21-årige bror blev angrebet af en Puma i Californien

Udgivet Opdateret

Dødeligt pumaangreb i Californien

En 21-årig mand blev dræbt og hans bror såret af en puma i Sierra Nevada, Californien. Det er det første dødelige angreb i 20 år.

De to brødre var på hjortegevirjagt nær Georgetown, da angrebet fandt sted. Den overlevende bror undslap og fik alvorlige ansigtsskader.

Efter angrebet blev pumaen opsporet og dræbt af lokale myndigheder. Den yngre bror er blevet opereret og forventes at komme sig fuldt.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

En puma dræbte lørdag en 21-årig mand og sårede hans 18-årige bror ved bjergkæden Sierra Nevada i den nordlige del af den amerikanske delstat Californien.

Myndighederne oplyser, at det er det første dødelige pumaangreb i delstaten i 20 år.

De to brødre blev angrebet, da de var i færd med at samle hjortegevir tæt på byen Georgetown.

Den 18-årige mand formåede at flygte fra angrebet og lykkedes med at ringe efter hjælp, selv om pumaen havde forvoldt ham alvorlige skader i ansigtet.

Kort tid efter blev den 21-årige mand fundet af en række politibetjente, som var nødt til at affyre varslingsskud mod pumaen, der befandt sig nær ofret.

Jagtede pumaen

Lokale vildtopsynsmænd og pelsjægere gik derefter på jagt efter pumaen og lykkedes senere lørdag med at finde og dræbe den.

Pumaen er efterfølgende blevet sendt til retsmedicinske undersøgeler.

Søndag oplyste politiet, at den yngre bror er blevet opereret flere gange.

Han ventes at komme sig helt efter angrebet.

Angreb på mennesker er sjældne, men er blevet mere almindelige, i takt med at pumaernes levesteder er blevet indskrænket. (Arkivfoto).

Lever i USA og Canada

Pumaer - eller bjergløver - lever stort set hele deres voksne liv alene og jager alt fra dyr i smågnaverstørrelsen til elge.

De lever både i det vestlige USA og i Canada.

Angreb på mennesker er sjældne, men er blevet mere almindelige, i takt med at pumaernes levesteder er blevet indskrænket.

Det hidtil seneste angreb med døden til følge i Californien skete i 2004, da en mandlig cyklist var på vej gennem en park i Orange County syd for storbyen Los Angeles.

Pumaen er medlem af kattefamilien og har normalt en skulderhøjde på 60-70 centimer med en kropslængde på 95-195 centimeter. De kan veje mellem 36 og 103 kilo.

Powered by Labrador CMS