Nyt stort studie: Drik mere - bliv ældre

Hvis du drikker rigeligt med vand kan det faktisk have betydning for din alderdom

Offentliggjort Sidst opdateret

Drik mere og bliv ældre.

Det er nogle af nøgleordene fra en undersøgelse, der mandag blev offentliggjort i det medicinske tidsskrift the Lancet.

Det skriver The New York Post. Studiet viser, at voksne, der ikke drikker nok vand, kan ældes hurtigere og de har endda højere risiko for kroniske sygdomme, der kan resultere i for tidlig død.

Kan bremse aldringsprocessen

"Nye beviser fra vores og andre undersøgelser tyder på, at hvis man konsekvent sørger for at være godt hydreret i forbindelse med andre sunde livsstilsvalg, så kan det bremse aldringsprocessen," siger undersøgelsens hovedforfatter, Natalia Dmitrieva, i en e-mail til NBC news ifølge The New York Post.

I løbet af undersøgelsen sporede forskere hydrering hos forsøgspersoner ved at overvåge, hvor meget natrium der blev fundet i deres blod - jo højere natriumniveauer, jo mindre hydrerede var deltagerne.

Et nyt stort studie har vist, at hvis du drikker rigeligt med vand, kan det have betydning for din levealder.
Et nyt stort studie har vist, at hvis du drikker rigeligt med vand, kan det have betydning for din levealder.

20 PROCENT RISIKO FOR TIDLIG DØD

Forskere fra National Institutes of Health har gennemført undersøgelsen over en 25-årig periode, og har analyseret lægebesøg af mere end 11.000 voksne i USA fra alderen 45 til 66 og derefter deres opfølgningsbesøg i alderen 70 til 90 år.

Indsunkne øjne og tør hud

Analysen viste, at alle 11.000 deltageres hydrering var inden for et normalt område med blod-natriumkoncentrationer mellem 135 og 146 millimol pr. liter.

Imidlertid var de personer med niveauer i den højere ende af dette interval - større end 144 millimol per liter - 50 procent mere tilbøjelige til at vise tegn på fysiologisk aldring.

Det omfatter forhøjet kolesterol, blodtryk og stigende sukkerniveauer sammen med fysiske tegn som indsunkne øjne, kinder og tør hud.

Hjertesvigt og slagtilfælde

"Midaldrende mennesker, hvis serumnatrium overstiger 142 mmol/l, har øget risiko for at være biologisk ældre," skrev forskere i undersøgelsen.

Mest chokerende var, at denne kohorte ifølge undersøgelsen også havde en stigning på næsten 20 % i risikoen for for tidlig død.

De viste en større sandsynlighed for at udvikle dødelige sygdomme som hjertesvigt, slagtilfælde, diabetes, demens og kroniske lungesygdomme.

Kilde: The Lancet/New York Post
Powered by Labrador CMS