Nu kan det ikke gå galt

Uden modkandidater har Kamala Harris på dag to af afstemning sikret sig nok stemmer til nominering

Offentliggjort Sidst opdateret

Kamala Harris' nominering som præsidentkandidat

Kamala Harris har modtaget tilstrækkeligt med stemmer fra delegerede til at blive Demokraternes præsidentkandidat, oplyser AFP.

Hun bliver den første sorte kvinde til at lede et stort amerikansk parti i præsidentvalget, og vil formelt acceptere nomineringen næste uge.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

USA's vicepræsident, Kamala Harris, har fået nok stemmer blandt delegerede til at blive nomineret som Demokraternes kandidat til præsidentvalget i november.

Det oplyser partiet ifølge nyhedsbureauet AFP fredag.

Harris siger ifølge Reuters, at hun formelt vil acceptere nomineringen i næste uge.

Første sorte kvinde

Hun bliver den første sorte kvinde, der skal stå i spidsen for et af de store partier i USA i kampen om at blive præsident.

Torsdag begyndte partiet den officielle proces med at vælge en nomineret, da partiets over 4000 delegerede fik mulighed for at stemme enten online eller på telefon.

Stemmeafgivelsen slutter først mandag.

Kamala Harris vil officielt acceptere nominering næste uge. Her ses hun gå om bord på Air Force Two i slutningen af juli. (Arkivfoto).

Det kræver stemmer fra mindst 2350 delegerede at være sikker på at vinde nomineringen, har hendes kampagne tidligere oplyst ifølge CBS News.

Ingen modkandidater

Harris har ikke haft nogen modkandidater.

- Jeg er beæret over, at jeg står til at blive den demokratiske nominerede som præsident i USA, siger Harris ifølge AFP i et telefonopkald i forbindelse med en partifejring af fredagens udmelding.

59-årige Harris' vej mod nomineringen har mildest talt været utraditionel.

Katastrofal debat gjorde udslaget

Længe lignede præsident Joe Biden det sikre demokratiske bud på den person, der skal forsøge at slå den republikanske kandidat, Donald Trump.

Men efter en katastrofal debat mod Trump smuldrede støtten i partiet til 81-årige Biden på under en måned.

21. juli skrev præsidenten så i en udtalelse på den sociale platform X, at han forlader præsidentvalgkampen. Han pegede i stedet på Kamala Harris som sin afløser.

Powered by Labrador CMS