Niårig pige forsvundet på tredje døgn

Forsvandt på vej til bussen

Udgivet Opdateret

Hvad skete der på vej til bussen?

Det brændende spørgsmål prøver tysk politi i delstaten Sachsen at finde svar på.

Mandag morgen forlod den niårige pige af ukrainsk afstamning, Valeriia, sit og sin mors hjem i byen Döbeln for at tage i skole i byen med 24.000 indbyggere.

Som altid gik hun hjemmefra klokken 06.50 for at tilbagelægge de 550 meter hen til busholdepladsen for at tage med buslinje C.

Men Valeriia er ikke set, siden hun sagde farvel til sin mor mandag morgen og er nu savnet og forsvundet på tredje døgn.

Kom aldrig i skole

Det er bekræftet, at Valeriia aldrig kom i skole mandag morgen.

Skolen reagerede ikke, så først da hun ikke kom hjem mandag eftermiddag, blev moderen klar over, at noget var helt galt og meldte sin datter savnet hos politiet.

Men der er ingen, der ved om Valeriia nåede frem til busholdepladsen, hvor hun skulle have været med bussen klokken 07.06.

Valeriia har været sporløst forsvundet siden mandag

Det er dog slået fast, at hun ikke var med den bus hun plejer mandag morgen.

Hun er heller ikke dukket op på overvågningskameraer, og chauffører på busholdepladsen kan ikke erindre at have set hende eller at have haft hende med i deres busser  mandag morgen.

Alvorligt

Polititalsmand Andrzej Rydzik siger til den tyske avis bild.de, at politiet tager sagen meget alvorligt.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at finde hende i god behold. Vi efterforsker i flere retninger, men har ikke haft heldet med os endnu. Vi har ikke det helt varme spor i sagen. Vi udelukker ikke, at der er sket en forbrydelse, siger Rydzik til bild.de.

Pige tiltalt af fremmed mand

70 politifolk ledte tirsdag efter Valeriia i Döbeln, og man har også haft betjente ude at afsøge moser og vandhuller.

Et element i efterforskningen er en oplevelse en otteårig pige havde i Döbeln sidste onsdag.

- Hun blev tiltalt af en fremmed mand ved en skole . Manden kørte i en mørk bil. Han havde en kat med sig i bilen, som pigen fik lov til at ae. Manden spurgte, om den otteårige ville med hjem og se hans andre katte, men pigen afslog,  siger Andrzej Rydzik til bild.de.

 

 

Powered by Labrador CMS