Liam Payne er død - faldt 14 meter ned

31-årige Liam Payne er fundet død efter et fald fra et hotels tredje etage, oplyser argentinsk politi

Liam Payne stillede første gang op i den britiske udgave af "X Factor" som 14-årig. To år senere stillede han igen op og blev sammen med fire andre sangere sat sammen i drengegruppen "One Direction". (Arkivfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

Liam Paynes karriere og personlige liv

Liam Payne blev kendt som medlem af boybandet One Direction, som var aktivt fra 2010 til 2015 og opnåede stor succes med hits som 'What Makes You Beautiful'.

Efter One Direction har Payne arbejdet på soloprojekter og nåede top-3 på den britiske hitliste med 'Strip That Down'. Han har samarbejdet med kunstnere som J Balvin og Rita Ora.

Privat dannede Payne par med Cheryl Cole fra 2016 til 2018, og sammen har de sønnen Bear. Payne har tidligere kæmpet med alkohol- og pillemisbrug.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det tidligere medlem af One Direction Liam Payne er fundet død uden for et hotel i den argentinske hovedstad, Buenos Aires.

Det skriver det argentinske medie La Nacion ifølge Reuters.

Den 31-årige britiske sanger blev fundet død efter et fald fra hotellets tredje etage, skriver avisen med henvisning til landets beredskab.

Også politiet har efterfølgende bekræftet dødsfaldet.

- Sangskriver og guitarist Liam James Payne, tidligere medlem af One Direction, har i dag mistet livet efter at være faldet ned fra tredje etage på et hotel i Palermo, skriver politiet i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Palermo er et kvarter, der ligger i den nordlige del af den argentinske hovedstad.

Nødopkald om aggressiv mand

Ifølge flere argentinske medier, der har talt med lokale embedsmænd, blev politiet kaldt ud til hotellet efter et nødopkald, der omhandlede "en aggressiv mand, der kunne være påvirket af stoffer og alkohol", skriver Reuters.

Medierne redegør ikke yderligere for hændelsesforløbet, og det står derfor endnu ikke klart, hvilken mand der henvises til.

Leder af beredskabstjenesten i Buenos Aires, Alberto Crescenti, siger ifølge AFP til en lokal tv-station, at Payne som følge af faldet havde pådraget sig "meget alvorlige skader, der gjorde det umuligt for ham at overleve".

Faldt 13 eller 14 meter

Ifølge Crescenti var faldet fra Casa Sur-hotellets tredje etage på omkring 13 eller 14 meter og umiddelbart ser det ud til, at Payne fik kraniebrud.

Billeder fra stedet viser, at flere fans natten til torsdag dansk tid har samlet sig nær hotellet.

31-årig Liam Payne stillede som 14-årig op i den britiske udgave af sangkonkurrencen "X Factor". Her måtte han dog se sig frasorteret.

To år senere prøvede han igen, og Liam Payne blev sammen med fire andre sangere sat sammen i drengegruppen One Direction.

Bandets andre medlemmer var Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson og Zayn Malik.

Mellem 2010 og 2015 nåede Payne sammen med de andre medlemmer at komme på Billboards top-10-liste med seks sange.

De største hits

Sange som "What Makes You Beautiful", "Live While We're Young" og "Best Song Ever" blev afspillet hyppigt, og gruppen opbyggede en stor fanskare blandt teenagere, der gav sig selv titlen "Directioners".

Liam Payne skrev flere af gruppens sange. Blandt andet "Story of My Life", der blev nummer to på den engelske hitliste og har over en milliard afspilninger på YouTube.

Selv om boybandet var en stor succes, har Payne senere omtalt det som en svær periode, hvor han blandt andet havde et alkohol- og pillemisbrug.

- Dagen, hvor vi stoppede, tænkte jeg: "gudskelov". Jeg havde brug for det, for ellers havde det taget livet af mig, har han tidligere fortalt mediet USA Today.

Soloprojekter

Efter One Direction har Liam Payne blandt andet arbejdet på soloprojekter både som sanger og producer.

Hans sang "Strip That Down", som den amerikanske rapper Quavo er med på, nåede tredjepladsen på den britiske hitliste. Han har også arbejdet sammen med kunstnere som J Balvin, Rita Ora og Zedd.

Mellem 2016 og 2018 dannede han par med den ti år ældre daværende dommer i "X Factor" Cheryl Cole. 

De fik i 2017 sønnen Bear sammen.

Powered by Labrador CMS