Kæmper mod tiden

En redningsaktion er undervejs, efter at arbejdere er fanget i kollapset guldmine i Kina

Offentliggjort Sidst opdateret

Redningsarbejdere forsøger søndag at nå frem til 18 mennesker, som er fanget i en kollapset mine i Kina.

Det oplyser kinesiske statsmedier.

Kollapset er sket i en guldmine i den nordvestligt beliggende Xinjiang-region.

I alt arbejdede 40 mennesker under jorden i minen, da kollapset fandt sted.

22 er bragt i sikkerhed på overfladen, men 18 er fortsat er fanget under jorden.

Sikrer området

- En redningsaktion er undervejs for at hente de resterende minearbejdere op, oplyser det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Kollapset fandt sted omkring klokken 13.40 lokal tid lørdag. Det oplyser myndigheder i Xinjiang ifølge det spanske nyhedsbureau Europa Press.

Endnu kendes årsagen til kollapset ikke. Området omkring er ved at blive sikret for at undgå yderligere kollaps i området, skriver nyhedsbureauet.

Blevet bedre

Minesikkerheden er blevet forbedret i Kina over de seneste år. Det samme gælder mediedækningen af hændelserne, som tidligere ofte blev forbigået.

Minesikkerheden er blevet forbedret i Kina over de seneste år. Men der sker stadig ret ofte ulykker. Her ses eftersøgningsarbejdet tilbage i 2012 ved en anden kollapset mine i Xinjiang. (Arkivfoto).
Minesikkerheden er blevet forbedret i Kina over de seneste år. Men der sker stadig ret ofte ulykker. Her ses eftersøgningsarbejdet tilbage i 2012 ved en anden kollapset mine i Xinjiang. (Arkivfoto).

Men der sker stadig ret hyppigt ulykker, og det er en industri, hvor sikkerheden kan være ret slap. Det gælder især i de mest primitive miner.

I september sidste år endte 19 minearbejdere med at være fanget under jorden, da en kulmine kollapsede. De blev fundet døde efter en lang eftersøgning.

Oversvømmet mine

I december 2021 blev 20 arbejdere reddet fra en oversvømmet kulmine i Shanxi-provinsen, mens to andre døde.

Lørdagens kollaps skete i Yining-distriktet i Xinjiang-regionen. Minen ligger omkring 100 kilometer fra grænsen til Kasakhstan.

Powered by Labrador CMS