Hizbollah-leder bekræftes dræbt i israelsk angreb

Hizbollahs ansvarlige for operationer mod Israel i Sydlibanon er fundet i ruiner efter angreb, siger kilder

Offentliggjort Sidst opdateret

Liget af Hizbollah-kommandant Fuad Shukr er fundet i murbrokkerne efter tirsdagens israelske angreb mod de sydlige forstæder i Libanons hovedstad, Beirut.

De meddeler to sikkerhedskilder onsdag til Reuters.

En kilde tæt på den militante libanesiske bevægelse siger ligeledes til nyhedsbureauet AFP, at Shukr er dræbt.

Israel bekræfter

Israels militær har bekræftet, at det stod bag angrebet, og har også erklæret, at Shukr blev dræbt.

Hizbollah har ikke bekræftet den oplysning.

Fuad Shukr, der også går under navnet Muhsin Shukr, var leder af Hizbollahs operationer mod Israel i det sydlige Libanon.

Redningsmandskab leder efter overlevende i murbrokkerne efter det israelske angreb i udkanten af Beirut.

12 børn og unge dræbt

Israel har givet Shukr skylden for et angreb, der dræbte 12 børn og unge denne weekend i Golanhøjderne, som er besat af Israel.

JIHAD

Jihad er et islamisk begreb, der kommer fra den arabiske rod ǧ-h-d der bl.a. gengiver at "stræbe" eller "anstrenge sig". Begrebet har en lang række forskellige betydninger, fra en indadvendt spirituel kamp for at opnå den rette tro til politisk eller militær kamp for at fremme islam og islams interesser. Ordet bliver på dansk ofte oversat til "hellig krig". Det er ukorrekt, selv om jihad i visse tilfælde kan have denne betydning. Mange muslimer anser jihad for at være et af de aspekter af deres religion, der oftest bliver misforstået af ikke-muslimer. Meningen med de mere militante aspekter af jihad er et spørgsmål, der stadig er til debat blandt muslimer. Den religiøse legitimitet bag de forskellige islamistiske bevægelser, der benytter sig af terminologien bag det islamiske begreb jihad, er ofte blevet kritiseret af moderate og liberale muslimer.

Kilde: Wikipedia

Hizbollah har afvist at stå bag angrebet.

Powered by Labrador CMS