Dommer blokerer for henrettelse af denne mand

I Texas er en planlagt henrettelse af en 56-årig mand, som er dømt for drab på sin datter, blevet udskudt

Få timer inden, Robert Roberson skulle henrettelse i Texas, har en dommer udstedt en såkaldt TRO, som udsætter henrettelsen. Sagen har vakt debat. (Arkivfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

Udsættelse af henrettelse i Texas

En dommer i Texas har udstedt en midlertidig forhindring af henrettelsen af Robert Roberson, som var planlagt til at finde sted natten til fredag dansk tid.

Robert Roberson er dømt for at have dræbt sin toårige datter i 2002 ved at ruske hende, en handling der førte til 'Shaken baby syndrome'.

Sagen har vakt debat i Texas, hvor flere politikere og en tidligere kriminalbetjent har udtrykt tvivl om Robersons skyld.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

En dommer i den amerikanske delstat Texas har torsdag sat en midlertidig stopper for, at en planlagt henrettelse af en mand kan finde sted.

Det oplyser retten ifølge Reuters.

Der er tale om den dødsdømte Robert Roberson, som efter planen skulle være blevet henrettet natten til fredag dansk tid.

Han ville blive den første person nogensinde i USA til at blive henrettet for at have påført en baby "Shaken baby syndrome". Han er dømt at have dræbt sin toårige datter ved at ruske hende.

Men få timer inden henrettelsen skulle finde sted, udstedte dommer Jessica Mangrum en såkaldt TRO (temporary restraining order), som i en begrænset tidsperiode forhindrer, at der udføres bestemte handlinger i en sag.

Afvist af højesteret

Tidligere torsdag havde den amerikanske højesteret ellers afvist en anmodning fra Roberson om udsættelse af henrettelsen.

Henrettelsen skulle have fundet sted klokken seks torsdag aften lokal tid.

56-årige Robert Roberson er dømt for at have dræbt sin toårige datter Nikki i 2002.

Ifølge anklagerne kørte han selv den lille pige på hospitalet, hvor skanninger viste, at hun havde hovedtraumer. På daværende tidspunkt mente man, at hun havde fået dem ved at være blevet rusket voldsomt.

Infektioner og feber

I dagene op til Nikkis død havde en læge konstateret, at hun havde en infektion og feber.

Roberson sagde - og fastholder stadig - at pigen var faldet ud af sin seng, morgenen inden hun døde.

Sagen har efterfølgende skabt debat.

Flere politikere i Texas har stillet spørgsmålstegn ved Robersons dom.

Desuden har en af de kriminalbetjente, der arbejdede for at bevise hans skyld i sagen, efterfølgende sagt, at han mener, at Roberson er uskyldig.

Det fremgår ikke, hvor lang den midlertidige udsættelse af henrettelsen er.

Powered by Labrador CMS