- Biden er nødt til at gå frivilligt

Stjerneskuespiller vil have præsident Biden til frivilligt at droppe genvalg. Tiden har indhentet ham.

Offentliggjort Sidst opdateret

George Clooneys opfordring til Joe Biden

George Clooney, en aktiv støtte for Det Demokratiske Parti, har i en klumme i New York Times bedt præsident Joe Biden om ikke at søge genvalg.

Clooney henviser til Bidens alder og en tv-duel, hvor Biden virkede forvirret, som grund til at præsidenten bør træde til side.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Skuespilleren George Clooney, der er en førende fundraiser for Det Demokratiske Parti i USA, opfordrer onsdag præsident Joe Biden til at opgive sit forsøg på at blive genvalgt som præsident.

Det skriver Clooney i en klumme i avisen New York Times.

Det er med henvisning til Bidens alder og en nylig tv-duel med den republikanske udfordrer, Donald Trump, hvor præsidenten i manges øjne forekom forvirret og usikker.

- Kan ikke vinde kampen mod tiden

- Jeg elsker Biden. Som senator. Som vicepræsident og som præsident. Jeg anser ham for at være en ven, og jeg tror på ham. Tror på hans karakteregenskaber. Tror på hans moral.

Biden har vundet mange slag, konstaterer Clooney.

- Men han kan ikke vinde kampen mod tiden, skriver han.

- Jeg anser Biden for at være en ven, og jeg tror på ham. Tror på hans karakteregenskaber. Tror på hans moral, skriver skuespilleren George Clooney i en klumme i New York Times. Men tiden er kommet til, at han må træde til side, konstaterer han. (Arkivfoto).

Må bede ham træde til side

- Topdemokrater - Chuck Schumer, Hakeem Jeffries, Nancy Pelosi - og senatorer, medlemmer af Repræsentanternes Hus og andre kandidater, som står over for at tabe (ved valget red.) i november, er nødt til at bede præsidenten om frivilligt at træde til side, mener den verdenskendte skuespiller.

Joe Biden er 81 år.

- Han er ikke den samme

Clooney siger, at han for nylig var sammen med Biden ved en fundraiser, og det var ikke den samme Biden, som han kendte fra valgkampen i 2020.

- Joe Biden er en helt. Han reddede demokratiet i 2020. Vi har brug for, at han gør det igen i 2024.

Den 84-årige nu tidligere demokratiske formand for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi - en af partiets mest markante stemmer - har for få dage siden sagt, at Det Hvide Hus bør overveje, om Bidens duel med Trump var en enkeltstående svipser, eller om andet var på spil.

Skærper retorikken

Onsdag skærper Nancy Pelosi over for tv-kanalen MSNBC retorikken.

- Tiden er ved at løbe ud, siger hun og vil have Biden til at gøre sin situation op.

Pelosi siger, at hun vil støtte Biden, i den beslutning han måtte træffe, men hun vil have genstartet en samtale om Bidens politiske fremtid, når det igangværende Nato-topmøde er afsluttet.

En længere række af demokrater i Kongressen har allerede bedt Biden om at trække sig fra valgkampen med henvisning til hans tilstand og alder.

Powered by Labrador CMS