Berlusconi frikendt for bestikkelse

- Jeg talte med Berlusconi for kort tid siden, og han er meget lettet og tilfreds, siger advokat

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev torsdag frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013 i en sag omkring en mindreårig prostitueret. Det er en lille sejr for den 85-årige, sygdomssvækkede politiker. (Arkivfoto)
Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev torsdag frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013 i en sag omkring en mindreårig prostitueret. Det er en lille sejr for den 85-årige, sygdomssvækkede politiker. (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi er torsdag blevet frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013. Det skulle ifølge anklagen være sket i en sag omkring en mindreårig prostitueret.

Den 85-årige, sygdomssvækkede politiker var anklaget for at have betalt pianisten Danilo Mariani for at lyve i en anden retssag.

Her stod den tidligere toppolitiker og partistifter selv anklaget for at have betalt for sex med den 17-årige marokkanske natklubdanser Karima El Mahroug. Hun er i Italien blevet kendt som "Ruby Hjerteknuser".

Han blev frikendt i selve retssagen. Han erklærede sig siden uskyldig i sagen omkring bestikkelsesanklagerne.

Lettet og tilfreds

- Jeg talte med Berlusconi for kort tid siden, og han er meget lettet og tilfreds, siger hans advokat Federico Cecconi i en kommentar til dommen. Den blev afsagt af en domstol i byen Siena.

Der venter imidlertid Berlusconi endnu to lignende sager om påstået bestikkelse. Disse sager venter ved domstole i Rom og Milano.

Mariani fik i maj en dom på to års fængsel i Siena for at have løjet om Berlusconis forhold til "Ruby Hjerteknuser". Han sagde, at den eneste fysiske kontakt mellem dem ved såkaldte bunga-bunga-fester var et håndtryk. Mariani blev ligeledes torsdag frikendt for at have taget imod bestikkelse.

Retssagerne om mulig bestikkelse er blevet udskudt adskillige gange i det seneste år. Det skyldes Berlusconis skrøbelige helbred. Han har været indlagt adskillige gange, efter at han fik covid-19 i september sidste år.

I bedring

Berlusconi synes dog at være i bedring. Han fløj torsdag til Bruxelles for at mødes med europæiske centrum-højre politikere på en sjælden politisk udlandsrejse.

Berlusconi blev oprindeligt dømt for at have haft sex med El Mahroug. Hun var som 17-årig mindreårig i henhold til italiensk lovgivning. Han blev idømt syv års fængsel.

Dommen blev dog omstødt i 2014 ved en appelsag. Begrundelsen for frifindelsen var, at der ikke var beviser for, at Berlusconi havde kendt Mahrougs alder.

Frifindelsen blev fastholdt ved højesteret.

Powered by Labrador CMS