Aflyser efter terrorplaner

Taylor Swift har aflyst alle tre koncerter i Wien, efter at to mænd er blevet anholdt for at planlægge angreb

Offentliggjort Sidst opdateret

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Sangeren Taylor Swift har aflyst alle tre koncerter, som hun skulle have spillet på sin Eras-turné i Wien, efter at politiet har anholdt to personer, som menes at have planlagt et angreb i forbindelse med en af koncerterne.

Det oplyser Barracuda Music på det sociale medie Instagram.

Bekræftet af regeringen

Barracuda Music har stået for at arrangere de østrigske koncerter på den store Eras-turné, som er blevet den bedst indbringende turné for en musiker nogensinde.

- Wien-koncerterne på Eras-turnéen er blevet aflyst, på grund af at embedsmænd fra regeringen har bekræftet, at der er blevet planlagt et terrorangreb, skriver Barracuda Music.

For alles sikkerhed

- Med bekræftelsen fra embedsmænd fra regeringen har vi ikke noget valg. Vi må aflyse de tre planlagte koncerter for alles sikkerhed.

Taylor Swift har endnu ikke selv kommenteret aflysningen.

Den voldsomt populære sanger skulle have spillet i Wien torsdag, fredag og lørdag. Alle tre datoer var med bandet Paramore som opvarmning.

To anholdt

To personer er anholdt i Østrig mistænkt for blandt andet at planlægge et angreb ved koncerterne.

Taylor Swift aflyser alt efter det er blevet afsløret at terrorister har haft planer om et angreb mod en af hendes koncerter.

Sådan lød det onsdag aften fra det østrigske indenrigsministerium.

Der er blandt andet tale om en 19-årig mand, som ifølge ministeriet er blevet radikaliseret gennem internettet.

Kemisk substans i hjemmet

For få uger siden skulle han have svoret troskab over for den væbnede islamistiske bevægelse Islamisk Stat (IS), som før har taget ansvaret for angreb mod civile i Europa.

Politiet har ifølge indenrigsministeriets direktør for offentlig sikkerhed, Franz Ruf, blandt andet fundet en "kemisk substans" i hans hjem.

Frygtede sprængstof

I forbindelse med beslaglæggelsen frygtede politiet, at der var tale om sprængstof. Det fik politiet til at evakuere flere huse og et alderdomshjem.

En anden person er også blevet anholdt, men der er ikke frigivet nogen detaljer om vedkommende.

Eras-turnéen er allerede blevet den mest indbringende turné for en musiker nogensinde. I denne uge skulle koncerterne afholdes i Wien i Østrig, men det er blevet aflyst efter anholdelser af folk, der angiveligt har haft planer om et angreb til koncerterne.

Terrorplaner mod Taylor Swift-koncert i Wien

To personer er anholdt i Østrig, mistænkt for at planlægge et terrorangreb mod en koncert med Taylor Swift i Wien.

En 19-årig østriger, radikaliseret online, svor troskab til Islamisk Stat og blev anholdt med en kemisk substans mistænkt for at være sprængstof.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS