14-årig pige skudt under gemmeleg

Den seneste tid har der i USA været flere skudepisoder, hvor ofrene har været på den forkerte ejendom

Offentliggjort Sidst opdateret

En 14-årig pige blev i weekenden skudt og såret, mens hun legede gemmeleg i den amerikanske delstat Louisiana.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Hændelsen er blot den seneste i en række andre lignende skyderier.

Gemte sig ved nabo

Skyderiet fandt sted søndag i byen Starks, der ligger nær Louisianas grænse til Texas.

Da politiet modtog en anmeldelse og kom til stedet, fandt de en teenagepige, der havde et skudsår i baghovedet. Hun blev bragt til hospitalet, men var ikke i livsfare.

Efter at have efterforsket hændelsen fandt politiet ud af, at flere unge mennesker havde leget gemmeleg i området og havde gemt sig på naboens ejendom.

Begyndte at skyde

Da politiet talte med naboen, en 58-årig mand, sagde han, at han havde "observeret skygger uden for sit hjem, da han gik indenfor og fandt sit våben".

- Han gik udenfor igen og så folk løbe væk fra hans ejendom, og så begyndte han at skyde mod dem og ramte uden at vide det pigen, lyder det fra politiet i en udtalelse.

Den 58-årige mand blev anholdt og sigtet for flere forhold - herunder grov vold med et skydevåben.

Skyderiet kommer i halen på en nylig række af hverdagsinteraktioner, der er endt blodigt i USA, hvor der er flere skydevåben, end der er indbyggere.

Skød 20-årig

I april blev en 20-årig kvinde skudt og dræbt i New York, efter at hun ved en fejl kørte ind i den forkerte indkørsel.

Samme måned skød en mand i Texas mod en gruppe heppekorspiger. Det gjorde han, efter at en af dem havde forsøgt at åbne døren til hans bil, som hun troede var hendes egen.

I Missouri blev en 16-årig sort dreng skudt og alvorligt såret, efter at han kom til at ringe på den forkerte dørklokke, da han skulle hente sine yngre søskende.

I USA har der de seneste måneder været flere tragiske hændelser, hvor personer er blevet skudt, fordi de var på den forkerte ejendom.
I USA har der de seneste måneder været flere tragiske hændelser, hvor personer er blevet skudt, fordi de var på den forkerte ejendom.

DET LIGGER I AMERIKANERNES DNA AT KUNNE BÆRE VÅBEN

I sommeren 1787 blev USA's forfatning grundlagt i staten Philadelphia. Der var og er tale om et af verdenshistoriens smukkeste dokumenter, som samlede en række autonome stater.

Men der opstod problemer, fordi flere lokale ledere følte, at forfatningen udelukkende fastslog, hvad regeringen kunne gøre - men ikke, hvad den ikke kunne gøre. Der skulle en række justeringer til.

En række punkter blev udfærdiget i en såkaldt rettighedserklæring. 

Et af punkterne i rettighedserklæringen var retten til frit at bære våben og kunne forsvare sig selv, ens ejendom og familie. Det punkt er fuldstændig ligeværdigt i forhold til andre punkter som ytringsfrihed, pressefrihed og religionsfrihed.

Derfor føler mange amerikanere, at de stadig har ret til at bære våben. Det ligger i amerikanernes DNA. Det er for mange lige så naturligt som at trække vejret.

Kilde: Douglas Pricer, Newsbreak.dks USA-korrespondent
Powered by Labrador CMS