Politik

Udenrigsministeren har fået corona: Arbejder hjemmefra

Jeppe Kofod er tirsdag aften testet positiv for covid-19. Han har lette symptomer og er gået i selvisolation.

Midt i en af nyere tids mest højspændte udenrigspolitiske situationer er udenrigsminister Jeppe Kofod (S) testet positiv for covid-19. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Tirsdag aften har udenrigsministeren fået et positivt testsvar. Ifølge ministeriet udviser ministeren “lette symptomer”. Han er derfor gået i selvisolation og arbejder hjemmefra “de næste dage”.

– Jeg vil samtidig understrege, at regeringens utrættelige indsats i forhold til den igangværende krig i Ukraine fortsætter med uformindsket styrke, siger Jeppe Kofod i en skriftlig meddelelse.

Udenrigsministeren har siden Rusland tidligt torsdag den 24. februar invaderede Ukraine været til flere internationale møder. Tirsdag var han eksempelvis i Genève til møde i FN’s Menneskerettighedsråd.

Her udvandrede han sammen med en række andre landes diplomater, da den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, skulle tale.

Jeppe Kofod erklærer også, at hans sygdom ikke kommer til at ændre på aktivitetsniveauet i den danske indsats.

– Jeg kan forsikre om, at vi fra dansk side fortsat vil presse på for de hårdest mulige internationale sanktioner mod Rusland, som svar på Putins angrebskrig mod Ukraine.

– Ligeledes vil arbejdet med at støtte Ukraine og den ukrainske befolkning fortsætte ufortrødent. Jeg vil naturligvis fortsætte min del af arbejdet, selv om det bliver hjemmefra de næste dage, siger han i Udenrigsministeriets meddelelse.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker