Udland

Tyv stjal tilståelse fra Colombias mest eftersøgte mand

Den 50-årige Usuga blev anholdt ved en operation, hvor der deltog 700 agenter støttet af 18 helikoptere.

Optagelser af en tilståelse, som Colombias mest eftersøgte narkotikabaron aflagde, inden han blev anholdt, er blevet stjålet.

Tyveriet er et alvorligt slag mod en længe forberedt retssag, oplyser de colombianske myndigheder.

– Uidentificerede personer trængte ind i efterforskerens hjem den 18. februar og stjal en computer og de digitale optagelser fra afhøringen, hedder det i en officiel erklæring.

Optagelserne af tilståelsen fra Dairo Antonio Usuga, som også er kendt som “Otoniel,” blev gennemført onsdag af et medlem af Sandhedskommissionen.

Kommissionen efterforsker den årtier lange kamp mellem regeringen og oprørsbevægelsen FARC. Den væbnede konflikt blev bragt til en afslutning med en fredsaftale i 2016.

Den 50-årige Usuga blev anholdt i oktober.

Det skete i junglen i det nordvestlige Colombia. Ved operationen deltog over 700 uniformerede agenter støttet af 18 helikoptere.

Colombias regering under ledelse af den konservative Ivan Duque har udtrykt ønsker om at få Usuga udleveret til USA hurtigt.

Den 50-narkotikabaron er efterlyst for narkotikasmugling af amerikanerne. Han er i Colombia dømt for narkotikakriminalitet, drab, terrorisme, rekruttering af mindreårige og bortførelser.

Han stod i spidsen for landets største narkotikakartel, Clan del Golfo. Kartellet eksporterer over 300 ton kokain årligt ifølge officielle data.

Til trods for den historiske fredsaftale med FARC i 2016 om en afslutning på over 50 års konflikt har der i de seneste måneder været eskalerende vold mellem afhoppere fra FARC, ELN-oprørere, paramilitære styrker og bevæbnede grupper fra landets narkotikakarteller.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker