Udland

Tyskland ventes at lempe på rejserestriktioner om få uger

Krav om registrering og karantæne kan snart blive droppet ved indrejse til Tyskland.

Tysklands regering har planer om at lempe på de rejserestriktioner, der er indført for at begrænse coronasmitte, i næste måned.

Det oplyser den tyske sundhedsminister, Karl Lauterbach, søndag.

Lempelserne ventes at træde i kraft 4. marts. Det er i god tid inden påskeferien, hvor mange tyskere rejser på ferie, og blandt andet danskere tager en tur til Tyskland.

– Det bør gøre det nemmere for familier at rejse, siger Lauterbach til Neue Osnabrücker Zeitung.

Den tyske regering skal drøfte de planlagte lempelser på et møde onsdag.

Avisen skriver, at de kommende lempelser betyder, at der vil være langt færre lande på listen over såkaldte højrisikoområder.

Danmark har stået på den liste siden december sidste år, da omikronvarianten begyndte at brede sig hastigt.

Det betyder, at danskere på nuværende tidspunkt skal lade sig registrere inden indrejse til Tyskland. Det gælder både børn og voksne, uanset om man er vaccineret eller ej.

I dag er der krav om, at personer, der ikke er vaccineret eller har været smittet for nylig, kan fremvise en negativ test ved indrejse. Denne gruppe rejsende skal også i karantæne ved indrejse.

Det er ikke umiddelbart oplyst, om Danmark bliver taget af listen over højrisikoområder.

Men af det forslag til lempelser, der er på bordet, fremgår det, at lande fremover kun skal være kategoriseret som højrisikolande, hvis en mere farlig variant end omikron er udbredt. Det kan eksempelvis være delta.

Hvis ændringerne bliver vedtaget, skal personer, der ikke er vaccineret, stadig fremvise en negativ test ved indrejse i Tyskland. Men krav om registrering og karantæne ophæves for rejsende fra lande med omikron.

/ritzau/dpa

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker