Udland

Tyskland venter enighed i Nato om udvidelse i Norden

Det er ingen katastrofe, hvis der skal bruges et par uger mere på at nå til enighed i Nato, mener Tyskland.

Tyskland har “stor tillid til”, at det vil lykkes at nå til enighed i Nato om en optagelse af Sverige og Finland.

Det siger en tysk regeringskilde i forbindelse med Tyrkiets indsigelser mod de to nordiske landes indtræden i den vestlige alliance.

– Det vil ikke være en katastrofe, hvis der ikke opnås enighed ved Madrid-topmødet i næste uge, siger regeringskilden i Berlin og tilføjer:

– Selv om det ville være godt at kunne melde om konkrete fremskridt, vil det ikke være en katastrofe, hvis det viser sig, at der skal bruges nogle få uger mere. Det, som er afgørende for os, er, at der ikke er nogen uoverstigelige problemer.

Sverige og Finland er stødt på modstand fra Nato-landet Tyrkiet, som beskylder de to nordiske lande for at støtte og huse militante kurdere og andre grupper, som tyrkerne opfatter som terrorister.

Svenske medier skriver, at “tålmodighed” er nøgleordet, når Sverige, Finland og Tyrkiet mandag fortsætter forhandlinger i Natos hovedkvarter i Bruxelles. Ingen af de tre lande giver udtryk for, at de venter et gennembrud inden for kort tid.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, gentog i weekenden, at Tyrkiet forventer, at Sverige og Finland forbyder en række “terrorgrupper” – heriblandt PKK, PYD, YPG, Gülen-gruppen (FETÖ), DHKP-C og deres frontorganisationer”.

Tyrkiske forhandlere siger, at der skal gribes ind over for disse grupper, når det gælder indsamling af penge og rekruttering af personel samt propaganda mod Tyrkiet.

Erdogan er også kritisk over for, at Sverige og Finland ikke eksporterer våben til Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker