Udland

Tyske socialdemokrater har kurs mod sejr ved delstatsvalg i Bremen

Forbundskansler Olaf Scholz' koalitionspartnere i Bremen går tilbage ifølge måling, og det gør CDU også.

De tyske socialdemokrater i SPD går frem ved søndagens delstatsvalg i Bremen.

Det viser en valgstedsmåling fra tv-stationen ZDF.

Den giver partiet 30 procent af stemmerne, og det er en fremgang på 5,1 procentpoint i forhold til det sidste valg i 2019.

Det er en opmuntring for SPD’s forbundskansler, Olaf Scholz, der længe har været trængt i meningsmålinger på nationalt plan.

Men valget i Bremen er ikke nogen opmuntring for hans tyske regeringskoalition.

De Grønne går i målingen fra ZDF tilbage i Bremen med 5,4 procentpoint til 12 procent, mens De Frie Demokrater falder med 0,9 procentpoint til 5 procent.

CDU, der på nationalt plan er i opposition, har heller ikke klaret sig særlig godt i bystaten Bremen. Partiet går tilbage med 2,2 procentpoint til 24,5 procent i målingen.

De Grønne er kommet i modvind de seneste måneder på grund af dets politikker på energi- og klimaområdet. Herunder på grund af en lov, der vil forbyde de fleste nye gas- og oliedrevne varmesystemer fra 2024.

Kritikere siger, at loven kan lægge for stort et pres på husholdninger, og at den ikke er gennemtænkt.

Valgstedsmålinger i Tyskland ligger ofte ganske tæt op af det endelige valgresultat. Valgstederne lukkede klokken 18.

Det kommende resultat fra delstaten anses dog ikke som en indikator på det generelle politiske klima i Tyskland. Valget kommer dog som det første delstatsvalg i år, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det skyldes blandt andet, at Bremen er Tysklands mindste delstat.

Til oktober skal der være delstatsvalg i Bayern og Hessen, som tilsammen står for cirka en tredjedel af Tysklands samlede befolkning på mere end 80 millioner indbyggere.

Bremen er kendt for at være en højbog for de tyske socialdemokrater. Siden Anden Verdenskrig har alle borgmestre været fra SPD, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Bremen har traditionelt været stor på bilproduktion. De seneste år er delstatens havn blevet et knudepunkt for produktion af energi fra havvindmøller.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker