Udland

Tyrkiets tredjestørste parti mister partistøtte for støtte til PKK

HDP afviser beskyldninger om forbindelser til terrorister, siger at det forfølges for at kritisere Erdogan.

Tyrkiets tredjestørste parti, HDP, som er prokurdisk, får fremover ingen statslig partistøtte. Det har en domstol afgjort, efter at partiet er blevet beskyldt for at have forbindelser til den kurdiske oprørsgruppe PKK.

PKK står opført på EU’s og USA’s lister over terrorgrupper.

Den finansielle støtte fra staten indstilles. I næste uge tager domstolen stilling til, hvorvidt HDP skal forbydes at stille op til det næste parlamentsvalg, som ventes til juni.

HDP afviser beskyldningerne, og partiet anklager regeringen for at forfølge og kritisere partiet på grund af dets stærke kritik og modstand mod præsident Recep Tayyip Erdogan.

I en årrække har HDP beskyldt Erdogan for at være stadig mere autoritær og udemokratisk, mens regeringspartiet har svaret igen ved at anklage HDP-politikere for terrorisme.

En talsperson for HDP siger til AFP, at partiets eneste indtægter nu er bidrag fra medlemmer og sympatisører. Den tyrkiske regering har tidligere valgt at udskifte for eksempel HDP-borgmestre, efter at de er blevet anklaget for at støtte PKK-bevægelsen.

Omkring 18 procent af den tyrkiske befolkning anslås at have kurdiske rødder. Langt størstedelen er bosiddende i den sydøstlige del af Tyrkiet.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker