Kultur

Tv-vært vil være kandidat for Løkkes parti

"Luksusfælden"-vært Jan Swyrtz har meldt sig som kandidat for Løkkes parti.

Tv-vært fra programmet “Luksusfælden” Jan Swyrtz har meldt sig til at være kandidat for Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne.

Det fortæller han til Se og Hør.

I sidste uge oplyste Lars Løkke Rasmussen, at han formelt havde bedt Indenrigsministeriet om at få Moderaterne på stemmesedlen ved næste valg. Moderaterne har for længst fået det nødvendige antal vælgererklæringer.

Dermed skal der nu findes kandidater til stemmesedlen. Moderaterne oplyser, at der er over 200, der har meldt sig som mulige kandidater. Blandt dem Jan Swyrtz.

Tirsdag oplyste Jan Swyrtz i første omgang, at han var blevet spidskandidat for partiet. Det afviser partiet dog. Der er ifølge Moderaterne ikke taget stilling til, hvem der skal være spidskandidater.

Jan Swyrtz fortæller tirsdag eftermiddag selv til Ekstra Bladet, at så længe partiet ikke har besluttet noget, er “det bare i min fantasi”, at han er spidskandidat.

– Jeg er spidskandidat, for det går jeg i mine egen fri fantasi og forestiller mig, men det vil jo være forkert at gå og sige det, siger han til Ekstra Bladet tirsdag eftermiddag.

I “Luksusfælden” får deltagere, der har oparbejdet en gæld, hjælp af værterne til at lægge en plan for afbetaling.

Og erfaringerne fra programmet håber Jan Swyrtz med at kunne bruge på Christiansborg.

– Jeg kommer især til at beskæftige mig med socialpolitik. Jeg har i mange år hjulpet folk med dårlig økonomi, og jeg vil gerne gøre det nemmere for disse mennesker at komme på ret køl igen, siger han til Se og Hør.

– For eksempel ved at ændre inddrivelsesreglerne, så man ikke pålægges en stime af gebyrer, hvis man ønsker at afvikle sin gæld.

Den 57-årige tv-vært fortæller, at han i sine 20’ere tidligere har flirtet med SF i Aarhus.

Der skal senest være valg til Folketinget i juni næste år.

Skulle Jan Swyrtz blive valgt, vil han ikke være den første med en fortid i programmet “Luksusfælden” i Folketinget.

Mette Reissmann, en anden tidligere vært fra programmet, var fra 2011 til 2019 folketingsmedlem for Socialdemokratiet. I 2021 blev hun i stedet valgt til Københavns Borgerrepræsentation.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker