Kultur

TV 2-vært får stor Oscar-opgave

Abdel Aziz Mahmoud har rutinerede kræfter at læne sig op ad, når han står side om side med Michéle Bellaiche til Oscar-dækningen, hvor flere danskere er i spil.

Når verdens fornemmeste filmpris skal uddeles næste søndag i Hollywood, skal Abdel Aziz Mahmoud være med til at guide TV 2’s seere gennem showet fra distancen.

Abdel Aziz Mahmoud debuterer nemlig som vært på kanalens dækning af Oscar-uddelingen. Det fortæller han på den røde løber til Tvprisen 2023, der løb af stablen i Tivoli Hotel & Congress Center i København lørdag aften.

– Det bliver vanvittigt. Jeg har fået lov til det for første gang. Så jeg skal finde ud af, hvordan man holder sig i otte timer, lyder det fra Abdel Aziz Mahmoud.

Han har heldigvis rutinerede kræfter at læne sig op ad. Michéle Bellaiche har i mange år været vært på TV 2’s dækning af Oscar-aftenen.

– Vi skal sende hele natten. Og egentlig føler vi, at vi er i synk. På nær på et punkt, lyder det fra Michéle Bellaiche.

– Abdel vil gerne have høje hæle på, og jeg er en lille lort ved siden af ham, lyder det grinende fra hende.

Høje hæle eller ej vil Abdel Aziz Mahmoud og Michéle Bellaiche skyde aftenen i gang sammen med filminstruktøren Ask Hasselbalch, Berlingskes film- og medieredaktør, Sarah Iben Almbjerg, og skuespillerinden Molly Egelind. Her kigger de på, hvad man kan forvente sig af årets uddeling.

Flere danskere er i spil til den gyldne statuette.

“A House Made of Splinters”, der er instrueret af Simon Lereng Wilmont, er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Dokumentar.

“Ivalu”, som Anders Walter står bag, er nomineret til en pris i kategorien Bedste Kortfilm.

Klipperen Mikkel E.G. Nielsen er med i opløbet om en Oscar i kategorien Bedste Klipning for sit arbejde på “The Banshees of Inisherin”.

Både Anders Walter og Mikkel E.G. Nielsen har tidligere vundet ved Oscar-uddelingen.

Når de – og de øvrige stjerner – begynder at spankulere ned ad den røde løber i Dolby Theatre i Los Angeles, sidder modeekspert Uffe Buchard, influent Emili Sindlev og etnolog Julia Lahme klar til at kommentere styling, rober og trends.

TV 2 blænder op for årets Oscar-uddeling søndag den 12. marts fra klokken 22.50.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker