Udland

Tredje skuddrab på en uge: 19-årig død i svensk by

Tre er døde efter skud på en uge, og i alt er fem ramt af skud på to uger i den svenske by Södertälje.

En 19-årig mand er død og en anden person er alvorligt såret efter et skyderi torsdag i den svenske by Södertälje, der ligger nær hovedstaden Stockholm.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Det er det tredje skuddrab på en uge i byen, og det femte skudoffer på blot 14 dage.

Den tilskadekomne, der også er en mand, er blevet fløjet til hospitalet i helikopter, oplyser politiet.

– Vi er til stedet med store ressourcer. Vi kontrollerer personer og køretøjer, men ingen er tilbageholdt, siger politiets talsmand Mats Eriksson.

Politiet ønsker ikke at oplyse detaljer om, hvor mange formodede gerningspersoner de leder efter, eller hvordan de formoder, personerne har forladt stedet.

– Præcis hvilke spor der er varmere end andre, kan jeg ikke sige, siger Eriksson.

Politiet blev alarmeret om skyderiet omkring klokken 18. Da politiet ankom til stedet, kunne det bekræfte, at der var affyret skud, men havde på det tidspunkt ikke fundet nogen tilskadekomne.

I 2021 blev 113 ofre for drab eller dødsvold i Sverige – heraf blev 45 dræbt af skud. Året før var der 47 skuddræbte, viser en opgørelse fra politiet.

Til sammenligning viser en opgørelse fra Ritzau, at otte personer sidste år blev dræbt af skud i Danmark. Samlet var der 35 ofre for drab og dødsvold.

Sverige har næsten dobbelt så mange indbyggere som Danmark. Sverige har knap 10,5 millioner, mens der bor knap 5,9 millioner i Danmark.

Der bor cirka 70.000 mennesker i Södertälje, der dermed er en by nogenlunde på størrelse med Esbjerg målt på indbyggertal.

– Det, vi ser i Södertälje nu, er en voldsspiral, har Caroline Aspegren, der er områdechef for politiet i Södertälje, tidligere udtalt.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker