Udland

Tre ministre forlader Perus regering midt i demonstrationskaos

Voldelige demonstrationer fortsætter, og fredag meddeler Perus præsident, at tre ministre trækker sig.

Der er ikke umiddelbart en ende i sigte på de voldelige demonstrationer, som i mere end en måned har plaget Peru.

Fredag meddeler landets præsident, Dina Boluarte, at tre ministre i landets regering trækker sig fra deres poster. Det er landets indenrigsminister, beskæftigelsesminister og minister for kvindeanliggender, som træder af.

Det står endnu ikke klart, hvem der kommer til at besætte de to sidstnævnte poster, men Boluarte har allerede sagt, at Vicente Romero bliver den nye indenrigsminister.

Han har tidligere bestredet højtstående embeder i landets nationale politistyrke.

Præcis hvorfor de tre ministre har trukket sig, står endnu uklart.

Men Perus anklagemyndighed har iværksat en række efterforskninger af politiets håndtering af demonstrationerne i en række regioner.

Onsdag kom det frem, at selveste præsidenten bliver efterforsket for blandt andet folkedrab på grund af de mange civile dødsfald under demonstrationerne.

Mindst 40 mennesker har indtil videre mistet livet i sammenstødene den seneste tid.

Den politiske uro i Peru har taget til, siden daværende præsident Pedro Castillo i december forsøgte at opløse landets parlament, inden det skulle stemme om en rigsretssag mod ham.

Forsøget bar ikke frugt, og Castillo endte i stedet i politiets varetægt.

Han er senere blevet sigtet for sammensværgelse og oprør, og en dommer afgjorde for nylig, at Castillo skal sidde varetægtsfængslet i 18 måneder.

Hans embede blev midlertidigt indtaget af Dina Boluarte, som var vicepræsident under Castillo. Demonstranterne kræver, at hun udskriver valg, går af, og at Castillo bliver løsladt fra fængslet.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker