Kriminal

Tre år uden kørekort er den rigtige straf for træt kørsel

En mand mener ikke, at han udgjorde fare for andre, da han kørte træt i bil og var involveret i solouheld.

Straffen var ikke for hård, da en mand i landsretten fik frakendt førerretten i tre år, efter at have kørt bil imens han manglede søvn.

Det har Højesteret afgjort torsdag.

Retten skulle tage stilling til, om man kunne betegne det som kørsel under skærpende omstændigheder eller ej.

Både i byretten og landsretten blev det vurderet som tilfældet. Det var Højesteret også enig i.

Ifølge Højesteret havde manden flere anledninger til at blive opmærksom på, hvor træt han var, og at han ikke kunne køre bilen på en betryggende måde.

Den pågældende mand var involveret i et solouheld med en bil. Han har indrømmet, at han var træt forud for uheldet. Uheldet skete i juni måned i 2018.

Men han og hans forsvarer mente ikke, at det kunnes kaldes kørsel under skærpende omstændigheder. Derfor skulle det ikke takseres ved at frakende ham kørekortet i tre år.

Det skyldes ifølge manden blandt andet, at det var et solouheld, som ikke udgjorde fare for andre, fremgår det af dommen, som Højesteret har offentliggjort.

Samtidig mener de heller ikke, at mandens kørsel kan sammenlignes med eller straffes som spirituskørsel. Ifølge forsvareren var han uforskyldt træt.

Omvendt mente anklagemyndigheden, at der var tale om en ren tilfældighed, at der ikke skete personskade.

Anklagemyndigheden har lagt vægt på, at manden har forklaret, at han havde behov for at sove i en pause og efterfølgende drikke kaffe og tage vand i ansigtet.

Samtidig kørte han ifølge anklagemyndigheden flere gange over i den forkerte vejbane. Det skete over en meget lang strækning, kan man læse i dommen.

Anklagemyndigheden var heller ikke enige i, at hans tilstand ikke kunne sammenlignes med en person, som var påvirket i let eller middel grad.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker