Indland

Tour de France rusker op i trafikken i København i en uge

Cykelrytterne indtager H.C. Andersens Boulevard i København, når startskuddet lyder til Tour de France fredag.

Fra mandag og en uge frem vil man som borger i København kunne mærke, at verdens største cykelløb, Tour de France, er kommet til byen.

Selve cykelruten rundt i København vil blive spærret helt af for trafik fra natten til fredag klokken 01.00 og frem til lørdag aften klokken 20.00.

Men allerede mandag begynder de trafikale forberedelser at få markant indflydelse på trafikken i hovedstaden. Det oplyses på den officielle hjemmeside for Tour de France i Danmark.

Fra torsdag i denne uge vil der være et omfattende forbud mod at standse og parkere langs hele ruten. Enkelte steder vil forbuddet træde i kraft tidligere.

Cykelrytterne køre blandt andet over H.C. Andersens Boulevard, der vil være delvist spærret af for gennemkørsel helt indtil mandag i næste uge.

Den delvise afspærring starter mandag aften.

Vejspærringer og trafikomlægninger kan gøre det vanskeligt eller helt umuligt for biltrafikanter at komme ind og ud af indre by i København i dagene op til og under første etape af cykelløbet, der afvikles fredag eftermiddag.

Tilskuere opfordres derfor til at lade deres bil blive stående derhjemme. I stedet skal man – så vidt det er muligt – benytte sig af offentlig transport.

Banedanmark har i den henseende besluttet at indstille al sporarbejde vest for København, så der i stedet gøres plads til DSB’s tog.

Det forventes, at der kommer hundredtusinder af tilskuere, og selv om DSB sætter længere tog ind, kommer der til at være trængsel, og man skal være forberedt på at stå i kø. Det forklarer DSB’s salgschef Charlotte Saltoft Kjærulf i en pressemeddelelse.

– Vi anbefaler kunderne, at de tjekker rejseplanen, tager af sted i god tid og køber returbillet hjemmefra. På rejser med InterCity- og InterCityLyn-tog anbefaler vi desuden, at kunderne reserverer plads, siger hun.

DSB vil komme til at sørge for ekstra personale på dagen. De skal forsøge at vejlede kunderne på de største stationer i København.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker