Erhverv

Torsdagens obligationer: Store rentestigninger før ECB-referat og ADP

Der var pæne rentestigninger på det danske obligationsmarked torsdag, efter at referatet onsdag aften fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, viste bekymring for både inflation og vækst.

Ifølge Nordea kan bekymringerne for recession betyde, at de aggressive stramninger af den amerikanske pengepolitik snart er overstået.

– Efter frigivelsen af referatet fra Fed steg de lange amerikanske renter relativt kraftigt på udsigten til en potentielt mindre aggressiv opstramning af pengepolitikken. Den effekt kan også være medvirkende til at ændre retningen på renterne i Danmark, der de seneste uger er faldet kraftigt, skriver Nordea i en kommentar.

De danske renter kørte er da også kørt pænt op i løbet af formiddagen og holdt resten af dagen fast i det højere niveau. Renten på den tiårige danske statsobligation steg 10 basispoint til 1,63 pct.

Referatet fra det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank gav ikke anledning de større forskydninger. I referatet blev der udtrykt bekymring for, at et for stort renteløft på mødet senere i juli kan skabe en overdreven reaktion på markederne. Et mere moderat løft på 25 basispoint ser ud til at været ECB-medlemmernes klart foretrukne træk på det møde.

.\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button