Erhverv

Torsdagens obligationer: Renterne røg i vejret med grønne aktier

Risikovilligheden på de finansielle markeder voksede gradvist i løbet af torsdagen, og det betød også, at investorerne solgte ud af statspapirerne for i stedet at kaste kærligheden på aktierne.

Det gav faldende kurser og stigende effektive renter, som for den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme viste sig ved et renteplus på 10 basispoint til 1,26 pct.

Det skete efter et fald på 6 basispoint onsdag, der blev udløst af lavere end ventede tal for den amerikanske inflation i juli, som – i hvert fald for en stund – sænkede forventningerne til, hvor aggressivt den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil gå til værks ved næste rentemøde den 20. og 21. september.

Ud på eftermiddagen torsdag faldt endnu et tal, der peger i retning af aftagende inflation, da producentpriserne for juli viste en lavere stigningstakt end ventet på årsbasis og et overraskende fald på månedsbasis.

Samtidig viste de ugentlige ledighedstal dog fortsat styrke i arbejdsmarkedet, og flere topfolk fra Federal Reserve har også været ude at mane til besindelse siden onsdagens officielle inflationstal.

Blandt andet sagde Neel Kashkari, chef for centralbankens afdeling i Minneapolis, onsdag aften, at kampen mod inflationen langt fra er vundet endnu.

.\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button