Erhverv

Torsdagens obligationer: Renten steg efter fald i morgentimerne

Der var udsving i renten torsdag, der endte dagen med en stigning efter at være faldet ved åbning.

Klokken 17 torsdag lå renten på den toneangivende danske statsobligation i 1,34 pct.

Det er 4 basispoint mere end ved lukketid onsdag. I morgentimerne gik det ellers kortvarigt i den modsatte retning, da renten faldt til 1,27 pct.

Det skete ovenpå den helt store makroøkonomiske begivenhed i USA onsdag aften, hvor centralbankchef Jerome Powell og Federal Reserve besluttede at hæve den amerikanske rente med 50 basispoint. Samtidig tog Powell afstand til spekulationer om renteløft på 75 basispoint ved kommende møder.

Det skabte god stemning på aktiemarkedet onsdag, men da handlerne i USA vågnede op torsdag over middag og gjorde klar til åbning af finansmarkederne, var stemningen vendt. Det gav også udslag i retningen på det danske obligationsmarked, hvor rentefaldet blev afløst af stigninger.

Torsdag var der klokken 14.30 også tal for nytilmeldte ledige. De viste, at 200.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 180.000 nye ledige.

Ugen før meldte 181.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 180.000 ved første opgørelse for en uge siden.

I England besluttede den britiske centralbank, Bank of England, helt som ventet at hæve den ledende rente til 1,00 pct. fra tidligere 0,75 pct. Det var dermed tredje rentemøde i træk med renteforhøjelse.

.\˙ MarketWire.

Trine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Back to top button