Erhverv

Torsdagens obligationer: Renten droppede for anden dag i træk – KORR

(Korrektion: Tal for dagens rente indsat)

Efter utallige dage med stigninger har renten de seneste to dage været på retur, og torsdag blev der dermed endnu engang skåret en luns af renteniveauet.

Renten på den ledende tiårige statsobligation sluttede dagen i 1,75 pct. efter et fald på 13 basispoint fra åbningen. Det skal lægges oven i et rentefald på 14 basispoint onsdag.

Det skete på en dag, hvor der var nok for handlerne af holde øje med i form af både europæiske og amerikanske PMI-indeks, som var spredt ud over dagen.

Klokken 9.30 kunne handlerne vende blikket mod Tyskland, hvor PMI-barometret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig dårligere end ventet i den foreløbige opgørelse for juni.

Det overordnede indeks fra Markit og BME faldt til 51,3, hvor der var forudset 53,0. I maj var indekset på 53,7.

For eurozonen landede det samlede PMI-indeks på 51,9 mod 54,8 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 54,0 blandt økonomerne.

I USA faldt tallene også mere end ventet, og indekset landede i juni på 51,2 mod 53,6 måneden før. Økonomerne havde ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg ventet et samlet indeks på 53,0.

.\˙ MarketWire

Redaktion +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button