Erhverv

Torsdagens aktier: Mærsk anførte C25-optur – dukkert til Chr. Hansen

Der var store vindere og store tabere i torsdagens danske aktiemarked, hvor Chr. Hansen var i sidstnævnte kategori med et fald på næsten 10 pct. efter ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal.

Mærsk-aktierne markerede sig omvendt med bemærkelsesværdige stigninger, og Jyske Bank fulgte også godt med sammen med DSV og FLSmidth.

Samlet endte C25-indekset 1,5 pct. højere i 1632,60 efter stigninger i 18 af de 25 eliteaktier.

Helt i bunden af indekset endte Chr. Hansen med et fald på 9,8 pct. til 487 kr. Det fald vakte undren blandt flere markedsdeltagere, som MarketWire talte med i løbet af dagen, herunder for chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

STORT FALD OVERRASKER

– Vi er lidt overraskede over, at den falder, som den gør. Der er nogle, der måske havde forventet en lille smule mere, og nogle er måske også en lille smule bekymrede omkring volumenvæksten.

– Men jeg havde nok ventet, at aktien skulle være relativt uforandret på det her, så vi er i hvert fald overrasket over at se den falde så meget, siger Mads Zink.

Regnskabet for tredje kvartal viser et driftsresultat før særlige poster på 84,8 mio. euro mod 82,4 mio. euro i samme periode året før – og analytikerkonsensus på 84 mio. euro.

Den organiske vækst var dog lidt lavere end ventet i divisionen “Cultures & Enzymes”, mens “Health & Nutrition” havde mere fart på væksten end estimeret af analytikerne.

– Hvis du kigger på resultatet, så ser det faktisk ganske fint ud hele vejen igennem, men husk også, at aktien har været stærk her de sidste par dage, og konsensus lå også i top-enden af den nye prognose, siger Mads Zink.

Han synes dog, at faldet er “overdrevet”.

BRANCHENYT FRA MÆRSK-RIVALER

Mærsk-aktierne bragede til gengæld i vejret med stigninger i selskabets A og B-aktier på godt 7 pct. til henholdsvis 17.180 kr. og 17.255 kr.

– Nogle af Mærsks asiatiske peers, OOCL og Cosco Shipping, har været ude med tal, som har været bedre end ventet, og som de stiger på. Det er måske en af årsagerne til, at Mærsk har det så godt i dag, vurderer Mads Zink.

Finanshuset Stifel gentog også sin anbefaling “køb” for Mærsk-aktierne, med et kursmål på 27.000 kr.

Ørsted har sikret sig en vigtig aftale i Storbritannien, som skal bane vejen for, at energiselskabet kan opføre havmølleparken Hornsea 3, som med en kapacitet på 2852 megawatt bliver verdens største.

Ørsteds aktie steg 2,5 pct. til 819,60 kr.

Også NKT får glæde af den britiske udbygning af havvind, og selskabet kunne torsdag fortælle, at det har underskrevet en kontrakt om kabelsystemer til det potentielle havvindmølleprojekt East Anglia THREE (EA3) med en kontraktværdi på cirka 250-300 mio. euro.

NKT steg 4,8 pct. til 322,80 kr.

Bankerne var også godt kørende i torsdagens marked. Jyske Bank strøg i vejret med 5,4 pct. til 350,40 kr., og Danske Bank endte 2,9 pct. højere i 100,30 kr.

Amerikanske Goldman Sachs hævede kursmålet for Danske Bank til 135 kr. fra 128 kr, og gentog anbefalingen “neutral”, fremgik det af Bloomberg News.

I C25 udmærkede transportkoncernen DSV sig også med et plus på 4,7 pct. til 1020 kr., og FLSmidth steg 5,6 pct. til 177 kr. efter en dag, hvor der generelt var positiv opmærksomhed om aktier relateret til mineindustrien i Europa.

Uden for eliteindekset fortsatte strejkeramte SAS nedturen med et fald på 12 pct. til 0,31 kr. Britiske HSBC mener dog, at aktien skal noget længere ned og har sænket kursmålet til 0,12 kr. fra 0,14 kr.

Der var godt nyt fra den nordjyske teknologivirksomhed RTX, som opjusterede forventningerne og på børsen blev belønnet med en kursstigning på 6,3 pct. til 149,60 kr.

.\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Back to top button