Udland

Tornado og stormvejr koster mindst ni menneskeliv i USA

Mindst ni er døde og flere andre kvæstet af uvejr, der har ramt forskellige delstater i USA.

Mindst ni mennesker er lørdag omkommet og snesevis er kvæstet i det sydlige og midtvestlige USA under voldsomme storme og tornadoer, rapporterer tv-stationen CNN.

Der var fredag ubekræftede rapporter om, at et halvt hundrede tornadoer var undervejs i mindst syv delstater – deriblandt Arkansas, Indiana og Illinois.

Fem omkom i Arkansas, mens tre omkom i under en storm i Indiana fredag aften. Desuden omkom mindst en i Madison County i Alabama, rapporterer den amerikanske tv-station.

– Mindst 50 blev såret og indlagt på hospitaler i Pulaski County i Arkansas, hvor en tornado fredag hærgede byen Little Rock, siger en talsperson for de lokale myndigheder, Madeline Roberts.

– Tornadoen kom uventet inden for få minutter og gik gennem den vestlige del af Little Rock. Den kom ud af det blå, siger borgmester Frank Scott til CNN lørdag.

I delstaten Illinois blev én person dræbt under en kraftig storm, der fik taget på et teater i byen Belvidere til at kollapse fredag aften lokal tid. Ulykken skete på Apollo Theatre under en heavy metal-koncert med bandet Morbid Angel, rapporterer flere medier ifølge AP.

Shawn Schadle siger, at der var 260 personer til stede på spillestedet, da taget kollapsede.

I 15 delstater har meteorologer advaret om uvejr de kommende dage. Der er vejrudsigter, som advarer om nye tornadoer som dem, der for en uge siden kostede 20 mennesker livet i Mississippi.

– Der er uvejr, mange tornadoer, storme og haglvejr på vej, siger Victor Gensini, meteorolog i Illinois, til AP. Også storbyen Chicago, der eller sjældent rammes af tornadoer, ligger i farezonen.

Desuden advarer myndighederne i fire delstater – fra Texas til New Mexico – om stor brandfare på grund af tørke og høje temperaturer i kombination med stærk vind.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker