Efter den tragiske togulykke på Storebæltsbroen onsdag, har DSB besluttet at afholde et minuts stilhed klokken 14.00 i dag.

Togulykken på Storebæltsbroen onsdag kostede otte mennesker livet, mens 16 blev kvæstet, da et lyntog kørte ind i en tabt trailer fra et godstog på lavbroen ved Nyborg.

På den baggrunden vil DSB afholde et minuts stilhed i dag på tværs af virksomheden, hvor det ikke påvirker afviklingen af togdriften. Samtidig vil DSB sætte flaget på halv hele dagen.

– Jeg er dybt berørt over ulykken og vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse til de efterladte, de tilskadekomne og alle andre, der har været involveret i gårsdagens hændelse. Jeg vil også gerne udtrykke min store taknemmelighed til de medarbejdere og det politi- og redningspersonale, der under stærkt traumatiserende forhold har ydet deres bidrag i kølvandet på ulykken, siger Peter Schütze, der erbestyrelsesformand for DSB. 

DSB har efter ulykken i går rutinemæssigt iværksat en række undersøgelser og interne analyser af forholdene omkring gårsdagens ulykke.

– Vi vil meget minutiøst gennemgå vores egne fakta og procedurer for at se, om ulykken giver anledning til at ændre noget internt i DSB. Det er op til Havarikommissionen og politiet at få klarlagt hændelsesforløbet og årsagen til ulykken til bunds. DSB bidrager naturligvis, med alt det som vi kan, til Havarikommissionens undersøgelse. Jernbanen er en af de allersikreste transportformer, og det skal den fortsat blive ved med at være, siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør i DSB.

Flere nyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *