Indland

Togtrafikken i dele af Jylland vil køre som normalt trods Nora

Banedanmark venter, at togtrafik i Nordjylland og dele af Midtjylland vil køre som normalt trods stormen Nora.

Togtrafikken i Nordjylland og dele af Midtjylland ventes at gå fri af stormen Nora.

Det siger Nicolai Smidt Sigsgaard, områdechef for trafikstyring i Banedanmark, til DR.

Torsdag var forventningen hos Banedanmark, at det meste af landets togtrafik ville blive indstillet fra fredag aften til lørdag morgen.

Årsagen er stormen Nora, der rammer Danmark fredag.

Kun togtrafikken i Nordjylland stod til at gå fri, da Banedanmark torsdag kom med sin melding. Det er nu udvidet til også at gælde dele af Midtjylland.

– Vi har fået en ny prognose, og nu går Midtjylland fri af den hårde storm, så der forventer vi at kunne køre normalt også, siger Nicolai Smidt Sigsgaard til DR.

Stormen kommer også til at påvirke driften af flere af de lokale togstrækninger, som Movia står bag.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at driften på Lollandsbanen, Østbanen og Tølløsebanen indstilles fra fredag klokken 21 til lørdag klokken 11.

På de resterende strækninger med lokaltog bliver der kørt som normalt, men med nedsat hastighed, hvilket kan give forsinkelser, oplyser Movia.

Også S-togene i hovedstadsområdet kommer til at køre med nedsat hastighed fra fredag aften til lørdag formiddag. Det oplyser DSB, der står bag S-togene.

Fra fredag klokken 21 til lørdag klokken 10 vil S-togene køre langsommere end normalt. Det kan betyde længere rejsetid for passagerne.

Stormen Nora ventes at ramme den sydlige del af Danmark mest. Her har DMI varslet om storm med vindstød af orkanstyrke fra fredag aften klokken 21 til klokken 3 om natten.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker