Det er Østjyllands Politi, der har rejst tiltale mod to mænd for omfattende tyverier fra 30 efterskoler i Jylland og på Fyn.

Østjyllands Politiet hr tiltalt to 25-årige mænd fra Aarhus for at have stjålet værdier for omkring to millioner kroner fra 30 forskellige skoler i Jylland og på Fyn.

Politiet mener, at tyverierne er gået ud over flere end 200 elever, og det første tyveri på det lange anklageskrift var et tyveri begået den 5. januar 2018 på en efterskole i Bjerringbro.

Her stjal gerningsmændene, i følge politiet, ni bærbare computere og andet elektronisk udstyr til en værdi på i alt 40.000 kroner. 
 
Samme mønster fulgte gerningsmændene de næste måneder ved flere lignende indbrud på jyske efterskoler. Største udbytte fik tyvene i Bramming ved Esbjerg den 13. marts 2018, hvor de slap af sted med 42 bærbare og en PlayStation til i alt 362.000 kroner. 

Politihunde fældede tyvene

Den 12. juni i år klappede fælden så. En elev opdagede en mand, der sneg sig rundt på en efterskole i Hammerum ved Herning.

Kort efter kunne skolen konstatere, at der var stjålet flere computere og trådløse høretelefoner.

En patrulje skyndte sig til området, og på Århusvej ved Silkeborg fandt betjentene to mænd ved en bil i et skovstykke.

Politihunde på stedet snusede sig efterfølgende frem til kosterne fra efterskolen, der lå gemt i skoven, og begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri. 

Tyvekoster sendt ud af landet

Efterforskerne har siden kædet de to personer sammen med tyverier på i alt 30 efterskoler. 
 
– Der er tale om organiseret og planlagt tyveri, hvor man bevidst er gået efter bærbare computere. Vores efterforskning tyder desuden på, at det stjålne ganske hurtigt er forsvundet ud af landet, siger anklager i sagen, Jhin Lee.
 
Da tyverierne er foregået i mange forskellige områder i Jylland og på Fyn, har flere politikredse assisteret Østjyllands Politikreds i efterforskningen af sagen. 
 
Retsmøderne mod de to tiltalte begynder den 25. januar. 

Flere nyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *