Det er Retten i Aarhus, der i dag har afsagt domme i den noget usædvanlige sag, hvor to mænd var tiltalt for at have transporteret store millionbeløb.

I sagen er en 43-årig mand blevet idømt fire års fængsel for transport af 34 millioner kroner.

Manden hentede pengene, fik dem vekslet til euro, som han derefter kørte til Holland og Spanien. Han ankede på stedet dommen.

Den anden dømte er en 41-årig mand, der er idømt to år og seks måneders fængsel for transport af 18 millioner kroner, og begge fik dom for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Den 41-årige modtog dommen, og begge de dømte er i øvrigt blevet udvist af Danmark for bestandigt.

En 43-årig mand og en 41-årig mand skal i fængsel i henholdsvis fire år og i to år og seks måneder. Det har Retten i Aarhus i dag truffet afgørelse om. De to mænd blev dømt for deres rolle i transporten af meget store pengebeløb, som hidrørte fra kriminalitet. 

Anklager ved Særlig Efterforsking Vest, Morten Rasmussen, er godt tilfreds med dommen. 

– De to mænd erkendte deres rolle i transporten af disse meget store pengebeløb, og retten har udmålt straffen til henholdsvis fire år og to år og seks måneder. Dette er meget godt i tråd med praksis, selvom der ikke findes mange domme, hvor der er dømt for så mange penge, siger han.

Der blev hos den 43-årige blandt andet konfiskeret 800.000 kroner som udbytte, samt en Volvo XC90, som havde anvendt til at transportere pengene ned gennem Europa. Hos den 41-årige blev der konfiskeret et mindre beløb på 15.500 svenske kroner samt 770 Euro.

Del af en større sag

Sagen har baggrund i en større anholdelsesaktion den 7. marts 2018, hvor Særlig Efterforskning Vest (SEV) i en nøje planlagt og koordineret aktion efter mange måneders efterforskning anholdt et større antal personer,

Heraf blev 15 personer den følgende dag blev fremstillet i Retten i Aarhus og varetægtsfængslet. Den 43-årige blev anholdt den 27. februar 2018.

En række personer har nu fået dom, men flere afventer fortsat en afgørelse.

Flere nyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *