Udland

To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden

En palæstinenser blev dræbt af skud, efter at have kørt sin bil ind i en gruppe mennesker på Vestbredden.

En palæstinenser kørte lørdag sin bil ind i en gruppe mennesker på den besatte Vestbred, oplyser det israelske militær. Palæstinenseren nåede at såre tre personer, inden soldater åbnede ild og stoppede ham.

Det palæstinensiske sundhedsministerium siger, at angrebsmanden, som var 23 år og medlem af de palæstinensiske sikkerhedsstyrker, blev dræbt.

I Jerusalem blev en anden mand dræbt under en tilbageholdelse, da han greb ud efter en israelsk officers våben. Det skriver AFP.

Arabiske ledere har sået tvivl om den israelske forklaring. Der er iværksat en efterforskning af forløbet.

Manden var blevet tilbageholdt ved al-Aqsa-moskéen, som er et ikon for palæstinensisk nationalisme.

De voldelige episoder er sket i muslimernes hellige Ramadan-måned, hvor de israelsk-palæstinensiske spændinger er taget til.

Øjenvidner siger til den israelske avis Haaretz, at israelske politifolk først standsede en ung kvinde, som var på vej til al-Aqsa-moskeen. Dette udløste en hidsig diskussion mellem politifolk og palæstinensere på stedet – deriblandt Mohammed Khaled Alasibi.

Ifølge politifolkene blev den 26-årige skudt og dræbt, da han tog pistolen fra en politimand og affyrede den. Dette bestrides af øjenvidner på stedet. De hævder, at politiet skød ham uden grund.

Alasibi, som kom fra beduinlandsbyen Houra i det sydlige Israel, havde for nylig afsluttet medicinstudier i Rumænien. Han blev ramt af ti skud og døde på stedet. Ingen israelske politifolk kom til skade.

Drabet udløste hidsige protester og sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensere i den gamle bydel i Østjerusalem.

Tidligere lørdag var over 200.000 palæstinensere samlet til bøn ved al-Aqsa-moskeen.

Israel besatte Vestbredden og Øst- Jerusalem under Seksdageskrigen i 1967.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker