Sport

Tjekkiet følger trop og nægter at møde Rusland i fodbold

Tjekkiet, Polen eller Sverige vil ikke møde Rusland i en landskamp, og Frankrig mener, Rusland skal udelukkes.

Ligesom Polen og Sverige nægter Tjekkiet at spille mod Rusland i kvalifikationen til VM i fodbold i marts efter russernes invasion af Ukraine.

Det oplyser landets fodboldforbund på Twitter.

– Det Tjekkiske Fodboldforbunds eksekutivkomité, de ansatte og spillerne på landsholdet er enige om, at det ikke er muligt at spille mod Ruslands landshold i den nuværende situation. Ikke engang på neutral bane.

– Vi ønsker, at krigen slutter hurtigst muligt, lyder det i meddelelsen.

Holdene står til at mødes i en playoffturnering, der skal afgøre, hvilken af de fire nationer der booker en plads til VM, som spilles i Qatar senere på året.

Polens fodboldforbund meddelte lørdag, at landet ikke ønsker at møde Rusland i en kamp, som ifølge planen skal afvikles i den russiske hovedstad, Moskva.

Senere kom Sverige med samme melding, og nu står det klart, at ingen af de potentielle modstandere til Rusland vil deltage.

Mens Rusland og Polen har trukket hinanden i den ene semifinale, står Sverige og Tjekkiet over for hinanden i den anden.

I lyset af invasionen krævede de tre nationer i første omgang, at kampene skulle flyttes ud af Moskva.

Rusland har hjemmebane i kampen mod Polen, og også finalen i miniturneringen skal efter planen spilles i Rusland, såfremt russerne vinder deres første opgør.

Også Det Engelske Fodboldforbund (FA) har meddelt, at ingen af forbundets landshold kommer til at spille kampe mod Rusland inden for en “overskuelig fremtid”.

Står det til Frankrigs Fodboldforbund, bør Rusland blive smidt helt ud af turneringen. Det siger forbundets præsident, Noël Le Graët, ifølge AFP til avisen Le Parisien.

– Sportsverdenen og særligt fodbold kan ikke forblive neutral. Jeg vil helt sikkert ikke være imod en udelukkelse af Rusland, siger han.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har endnu ikke taget stilling til de tre landes standpunkt offentligt.

Mens Fifa endnu ikke har taget stilling, besluttede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fredag, at russiske og ukrainske klubber og landshold på ubestemt tid skal spille deres hjemmekampe i Uefa-turneringer på neutral grund.

Danmark er blandt de 15 lande, der har kvalificeret sig til VM, som afvikles fra 21. november til 18. december i Qatar.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker