Forbrug

Tjek om du har denne forsikring gennem dit job

Det kan være, at du allerede har en sundhedsforsikring gennem din pension. Du bør undersøge, om og hvordan du er dækket, hvis du får brug for behandling.

Mange af os kan få brug for en sundhedsforsikring, når der opstår behov for ekstra hjælp til hurtig behandling, og den offentlige sygesikring ikke dækker.

Og det gælder også, hvis du føler dig sund og rask.

Faktisk viser nye tal fra landets største pensionsselskab, PFA, at danskerne i store træk føler sig sunde, men de fleste får brug for hjælp fra for eksempel psykolog og fysioterapeut.

– Det er meget positivt, at danskerne vurderer, at de alt i alt har et godt helbred. Og på trods af corona, krig i Ukraine og meget andet, der kan påvirke det psykiske og fysiske helbred, så ligger helbredsvurderingen faktisk på et konstant højt niveau, siger Rikke Bay Haaber, som er chef for strategisk sundhed hos PFA.

Hun peger på, at mange får brug for en sundhedsforsikring til at dække behandling, som ikke er omfattet af den offentlige sygesikring.

– Når vi spørger vores kunder, hvad de vurderer, er en trussel mod deres fysiske og psykiske velbefindende, peger flest på sygdom og fysiske skavanker, siger hun og tilføjer:

– Mange ser også stort arbejdspres, udfordringer i privatlivet og dårlig økonomi som faktorer, der kan komme til at spille en negativ rolle.

Det fremgik af den landsdækkende undersøgelse “Sundhedsprofilen 2021”, at danskerne ryger mindre og lever længere. Men til gengæld er den mentale trivsel faldet de seneste år. Og andelen af overvægtige og svært overvægtige er steget.

På baggrund af kundernes brug af forsikringer har PFA udregnet, at der er stor sandsynlighed for, at man kommer til at gøre brug af sin sundhedsforsikring.

Det kan for eksempel være til psykologsamtale, fysioterapi, kiropraktik, rygestop og kostvejledning.

Og det er især fysioterapi og kiropraktik, som er populære. I antal udgør disse forløb omkring halvdelen af alle forløb på sundhedsforsikringen hos PFA.

Underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension Karina Ransby siger, at sundhedsforsikringer bliver mere og mere udbredt.

– Jeg tænker, at flere og flere kan se et behov. Vores seneste statistik er fra 2021, hvor godt 2,3 millioner danskere havde en sundhedsforsikring, siger hun og tilføjer:

– Langt de fleste får en sundhedsforsikring gennem deres arbejde, da flere pensionsselskaber tilbyder en sundhedsforsikring til deres pensionskunder. Det er jo noget, som gavner både medarbejderen og arbejdsgiveren, fordi medarbejderen kan komme sig hurtigere.

Behandlinger hos en psykolog, fysioterapeut, kiropraktor, klinisk diætist og tandlæge har egenbetaling.

Det vil sige, at man selv skal have penge op af lommen, fordi den offentlige sygesikring ikke dækker i tilstrækkelig grad.

Og det er i de situationer, at en sundhedsforsikring kan være god at have.

– Hvis man slipper for egenbetaling, er der større sandsynlighed for, at man gør brug af den type ordninger og får forebygget, at en skade udvikler sig til noget mere alvorligt, siger Karina Ransby.

Du kan spørge dit pensionsselskab, hvordan du er dækket. Skulle det vise sig, at du ikke har en sundhedsforsikring, kan du også indhente et tilbud fra et forsikringsselskab.

/ritzau fokus/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker