Tivoli i København i kæmpe fyrværkerishow med blandt andet 400 luftbomber

Der bliver gang i den over København, når Tivoli slår sig løs ved årets fyrværkerifestival. Her bliver der blandt andet fyre 400 luftbomber af.

Det er den prisbelønnede fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen og hans folk, der vil affyre mere end 2200 stjerner, 800 bombetter, 400 luftbomber og 80 romerlys i op til 120 meters højde, så fyrværkerishowet kan ses vidt omkring.

Og Gunnar B. Knudsen glæder sig.

– Jeg ser meget frem til at vise de mange fyrværkerifans, hvad vi kan. Hele året har været præget af jubilæumstiltag, nu vi ser frem til at lukke og slukke jubilæet med manér og har et par esser i ærmet, som ikke før er set på himlen over København, siger han.

Hylder Tivolis ikoner

Tivoli oplyser, at fyrværkeriet i år er en farveeksplosion, der hylder Tivolis kendte ikoner, og krudtet er nøje udvalgt, så det passer med de farver, gæsterne kender fra Pjerrot, Harlekin og Columbine.

Røde og lysende sølvnuancer, som vi kender fra Pjerrots røde klovnemund og lyse dragt. Blå, gul, grøn og sølv bliver de bærende farver i hyldestfyrværkeriet til Harlekin og Columbine, og her kender vi farverne fra parrets smukke dragter med harlekintern.

Pantomimefigurerne er med tiden blevet Tivoli-ikoner, men da Tivoli åbnede i 1843 kunne Pjerrot, Harlekin og Columbine ses på scenen i alle Europas større byer. Nu findes denne teaterform kun i Tivoli, og der er derfor alt mulig grund til at hylde dem i Tivolis 175 års jubilæumsår, oplyser Tivoli.

Tivolis grundlægger skal selvfølgelig også hyldes, og det er passende med et brag af et fyrværkeri, da Carstensen var så glad for fyrværkeri, at han hyrede den italienske fyrværkerispecialist Gaëtano Amici til at stå for Tivolis fyrværkerier. Således slutter ringen denne særlige jubilæumsnytårsaften.

Krudt-Gunnar

Gunnar B. Knudsens passion for fyrværkeri har givet ham titlen Danmarksmester i fyrværkeri og tilnavnet Krudt-Gunnar.

Han er ikke bare bidt af krudt – han kan også skabe prisvindende shows ud af det. Det beviste han sammen med sit team, da de i sommers vandt i den internationale konkurrence Festival Pyrotechnique, Saint Brevin Les Pins.

Guldet kom i hus ved den franske fyrværkerifestival med et stort vikingefyrværkeri, så nu er Krudt-Gunnar også Guld-Gunnar.

Medaljen er ikke sommerens første. Teamet vandt også sølv ved en prestigefyldt fyrværkerikonkurrence under Pamplona Festival San Fermin 2018. 

Om fyrværkerifestival i Tivoli 2018

Festfyrværkeri den 25. december kl. 20.45.
Festfyrværkeri den 26. december kl. 20.45.
Nytårsfyrværkeri den 31. december kl. 23.00.
Fyrværkerifestivalen skydes i gang fra toppen af Tivolis Koncertsal.

Flere nyheder