Udland

TikTok planlægger at åbne yderligere to europæiske datacentre

Et af to TikTok-centre skal ligge i Irland, udtaler det sociale medies europæiske chef, Rich Waterworth.

Det sociale medie TikTok planlægger at åbne yderligere to datacentre i Europa.

– Vi er på et fremskredent stadie i forhold til at færdiggøre en plan for et andet datacenter i Irland med en tredjepartstjenesteudbyder, ud over det sted, der blev annonceret sidste år, udtaler Rich Waterworth, der står i spidsen for den europæiske aktivitet.

– Vi er også i dialog om at etablere et tredje datacenter i Europa for yderligere at supplere vores planlagte aktivitet i Irland. Europæisk TikTok-brugerdata begynder at blive flyttet i år og fortsætter ind i 2024, udtaler den europæiske chef ifølge Reuters.

Kendetegnet ved mediet er, at brugerne deler korte og underholdende videoer, ofte med musikalsk underlæg. Det sociale medie er ejet af den kinesiske virksomhed ByteDance.

Virksomheden har søgt at overbevise regeringer og tilsynsmyndigheder i forskellige lande om, at personlig data ikke kan tilgås, og at indhold ikke manipuleres af regeringen i Kina.

Virksomheden har fredag også oplyst, at den i perioden august 2022 til januar 2023 i gennemsnit har haft 125 millioner aktive brugere om måneden i Europa. Dermed er virksomheden omfattet af strammere EU-regulering, der er kendt som Loven om Digitale Tjenester (DSA).

DSA-selskaber med over 45 millioner brugere betegnes som meget store platforme, som er underlagt krav om en adfærdskode, risikostyring, ekstern og uafhængig revision samt deling af data med myndighederne og forskere.

EU-Kommissionen har givet onlineplatforme og søgemaskiner en frist til 17. februar til at offentliggøre antallet af månedlige brugere. Meget store onlineplatforme har fire måneder til at leve op til de stillede krav. I modsat fald risikerer de bøder.

Twitter meddelte torsdag, at det har 100,9 millioner månedlige brugere gennemsnitligt i EU – baseret på skøn fra de seneste 45 dage.

Det amerikanske multinationale it-konglomerat Alphabet, som blev dannet i 2015 gennem en omstrukturering af Google og en række andre tidligere Google-datterselskaber, deriblandt YouTube, Chrome, Android, har oplyst, at det gennemsnitlige månedlige tal for brugere med konti i alt er på 278,6 millioner for Google Maps.

274,6 millioner for Google Play, 332 millioner for Google Search, 74,9 millioner for Shopping og 401,7 millioner for YouTube.

Meta Platforms, Inc., eller blot Meta, der er moderselskab for Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger og driver en række tjenester som Mapillary, Reality Labs, Workplace og Meta Portal, siger, at det havde 255 millioner aktive brugere månedligt på Facebook i EU, og gennemsnitligt 250 millioner brugere månedligt på Instagram i de seneste seks måneder af 2022.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker