Sport

Tidligere Viborg-træner tiltræder i AaB onsdag

AaB og Viborg er blevet enige om en aftale, der sender Lars Friis til Aalborg straks.

Superligaklubben AaB har fået sin nye cheftræner på plads fem måneder før aftalt.

Lars Friis tiltræder således allerede onsdag i den nordjyske klub. Den tidligere Viborg-træner havde oprindelig skrevet en kontrakt med AaB, der gjaldt fra 1. august.

– Af forskellige årsager har der været tale om et lidt langstrakt forløb, men nu er vi nået frem til en aftale, som alle parter er tilfredse med, siger AaB’s sportschef, Inge André Olsen, i en pressemeddelelse.

Tiltrædelsen markerer afslutningen på en kringlet proces, der begyndte, da AaB 25. januar offentliggjorde, at klubben havde sikret sig den daværende Viborg-træners underskrift på en kontrakt gældende fra august.

Det skete, efter at AaB selv havde sagt farvel til Marti Cifuentes, som skiftede til Hammarby i den svenske liga.

Friis meddelte Viborg, at han agtede at gøre sæsonen færdig, inden han tiltrådte i AaB, men den idé var den viborgensiske klubledelse ikke med på.

I stedet hyrede man kort efter en anden Friis, den tidligere AaB-træner Jacob Friis, som ny cheftræner, mens Lars Friis officielt fik andre opgaver i klubben.

Med en ny træner i spidsen for Viborg åbnede muligheden sig for, at den udstødte chef kunne skifte til Aalborg hurtigere end aftalt. Og det er altså nu gået i orden.

– Som tidligere nævnt får vi med Lars Friis et stærkt lederskab og en person med gode menneskelige egenskaber og værdier, og så er Lars fodboldfagligt særdeles kompetent, hvilket inkluderer dyb indsigt i talentudvikling og en fodboldfilosofi, der matcher vores, og at Lars kan tiltræde nu, er naturligvis den mest optimale løsning for os, siger Inge André Olsen.

Mens AaB har ventet på Lars Friis, har Oscar Hiljemark midlertidigt siddet i det ledige trænersæde.

Svenskeren nåede tre kampe på sidelinjen, hvor det blev til en sejr, en uafgjort og et nederlag.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker