Politik

Tidligere trafikminister tabte livsmodet efter konens død

J.K. Hansen tabte livsmodet, da hans kone døde for to måneder siden. Den tidligere minister gik bort tirsdag.

Tidligere trafikminister Jens Kristian Hansen (S) er død 96 år gammel. Det skriver hans søn, Peter Mølkjær, i en mail til JydskeVestkysten.

Den ihærdige socialdemokrat sad i Folketinget fra 1975 til 1994 og var i en årrække medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse og sekretær for partiets folketingsgruppe. Nu er han gået bort.

– For min far var det at være socialdemokrat meget mere end at være enig i politikken. Det var en livsstil. Og indtil for få år siden tog han hvert år toget til partiets kongres i Aalborg, siger Peter Mølkjær.

J.K. Hansen nåede at sidde i Folketinget i næsten 20 år og var minister i et lille års tid, inden daværende statsminister Anker Jørgensen (S) i september 1982 indgav regeringens afskedsbegæring.

Sønderjyden startede dog sin karriere et andet sted. Han aftjente sin værnepligt og blev senere major, men det politiske fik taget i ham.

I 1975 blev han valgt ind i Folketinget for første gang, da Socialdemokratiet generobrede regeringsmagten fra Venstre.

Han blev medlem af partiets hovedbestyrelse og nåede også at blive partiets gruppeformand.

I slutningen af 1981 blev J.K. Hansen minister for offentlige arbejder, som i dag svarer til trafikminister. Men ministertiden blev kortvarig.

Året efter kastede Anker Jørgensen håndklædet i ringen og lod de borgerlige danne regering under ledelse af Poul Schlüter (K).

J.K. Hansen var dog langt fra færdig med politik, og han trådte først ud af Folketinget i 1994, året efter at Socialdemokratiet igen havde genvundet regeringsmagten.

I 1997 blev han valgt ind i amtsrådet i Sønderjylland, hvor han sad i fire år. Netop Sønderjylland vedblev at være omdrejningspunktet for ham.

Han blev i 1952 gift med Dagmar, som han i 2017 fejrede krondiamantbryllup med. Da hun døde i december 2022, tog det livsmodet fra J.K. Hansen, der sov stille ind 28. februar ifølge hans søn.

De efterlader sig en datter og en søn samt seks børnebørn og fire oldebørn.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker