Sport

Tidligere Esbjerg-formand: Vi gjorde forarbejdet ordentligt

Palle Guldager Kristensen fastholder, at Esbjerg gjorde sit forarbejde, før man lod nye ejere komme til.

Esbjerg fB er rykket ned i 2. division, og også franske Nancy og engelske Barnsley fra samme amerikanske ejerkreds har forsømt at overleve i deres fodboldligaer i denne sæson.

Noget tyder altså på, at investorernes opskrift på succes ikke bærer frugt. Men Esbjerg gjorde sit forarbejde godt nok, da man i 2021 lod amerikanerne købe aktiemajoriteten i klubben.

Det mener Palle Guldager Kristensen, der var formand indtil ejerskiftet og i dag er næstformand i bestyrelsen bag fodboldklubben.

– Det synes jeg, vi gjorde. Vi orienterede vores aktionærer om det og fremlagde det, inden vi tog den endelige beslutning på en generalforsamling. Så det synes jeg, siger Guldager.

Onsdag aften kulminerede en sæson fyldt med negative historier for Esbjerg, da vestjyderne på hjemmebane tabte til Fremad Amager. Selv om der er to runder tilbage kan Esbjerg ikke længere samle point nok til at blive i 1. division.

Fansene har gentagne gange vist deres vrede over for de udskældte ejere og udviklingen i klubben, og Palle Guldager Kristensen forstår deres utilfredshed.

– Ja da, men det var også sket, hvis der ikke var amerikanske ejere. Hvis en dansk ledelse havde lavet det samme nummer, havde det været den samme situation. Det er vel lige så fatalt, siger han.

Næstformanden tror på, at klubben kan vende skuden med den nuværende ejerkreds.

– Det er jeg sikker på. På et eller andet tidspunkt. Der er så meget i den her klub, så det skal vi nok gøre.

– Nu har jeg jo været formand i moderklubben gennem mange år. Det er jeg så ikke mere, men uanset hvad der sker, har vi en velfungerende moderklub bag det her. Der er 850 medlemmer, som stadig fungerer ganske fint. Vi har fået akademilicens for de næste to år, så vi skal nok overleve, siger han.

Ifølge JydskeVestkysten pønser lokale forretningsdrivende på at drive Pacific Media Group og de øvrige hovedaktionærer ud.

På nuværende tidspunkt vil næstformanden ikke forholde sig til, om det er en mulighed.

– Du kan jo se, at fans og byen har en holdning til, at vi skal prøve på det. Ellers har jeg ikke nogen kommentar til det. Der er nok nogle initiativer i gang rundt omkring, men det kan jeg ikke kommentere nærmere på, siger han.

Ligesom Esbjerg-direktør Jens Hammer Sørensen beretter Palle Guldager Kristensen, at hovedaktionærerne har givet udtryk for, at de vil blive.

Uanset hvad der sker, rykker man ikke bare op igen uden problemer, påpeger han.

– Når man ryger ned i 2. division, vil alle hold fremover føle, at de spiller på Wembley. På et fantastisk flot stadion, hvor de vil kæmpe røven ud af bukserne for at vinde. Det bliver ikke en let opgave, men vi skal have et slagkraftigt hold og rykke op næste år. Det er helt klart ambitionen. Det får vi også, siger han.

Det er første gang siden sæsonen 1994/95, at Esbjerg skal helt ned i tredjebedste række.

/ritzau/

Back to top button