Sport

Tidlig Tour-succes får Mørkøv til at ånde lettet op

Sejrsvante Quick-Step stod for presset på Tour de Frances åbningsetaper.

Med sejr på begge de første etaper fører Quick-Step sig igen-igen frem med fuld musik i indledningen af et Tour de France.

Efter Yves Lampaerts enkeltstartstriumf fredag slog sprinteren Fabio Jakobsen til i 2. etapes opløb i Nyborg. Ikke underligt, at der var fællesjubel blandt de blå-hvidklædte ryttere efter etapen.

Det sejrsvante belgiske mandskab har været under hårdt pres i Tourens åbningsweekend, fordi noget tyder på, at der kun vil være ganske få massespurter i løbet.

– Det er jo en kæmpe lettelse. Vi kunne også sagtens komme fra Danmark med to andenpladser. Og så bliver det et rigtig langt Tour de France uden massespurter, siger Michael Mørkøv, en af holdets tre danskere.

– Allerede sejren fredag gav ro. Og at Fabio lykkedes i dag, er det, vi havde drømt om, siger han.

For en gangs skyld spillede den danske leadoutman en lidt tilbagetrukket rolle i afgørelsen. Han afleverede Jakobsen forholdsvist langt ude og lod hollænderen klare sig selv i direkte kamp mod spurtrivalerne.

– Jeg følte mig ikke 100 procent frisk til sidst, og jeg vurderede, at der kun sad de sprintere tilbage, der skulle køre spurten.

– Jeg ved, at Fabio også kan vinde fra hjul af andre, og derfor var det bedst, at jeg fik sat ham af efter Mads Pedersen og Wout van Aert og de andre, forklarer Michael Mørkøv.

Landsmanden Mikkel Honoré føler, han befinder sig midt i et lille cykeleventyr.

I sin første Tour de France har han allerede været med til at fejre to sejre.

– Det kunne ikke være bedre. Det er nemt at sige, at vi har en plan om at vinde. Men det er altså supersvært at føre ud i livet. Vi må ikke glemme, hvor svært det er at vinde, siger Mikkel Honoré.

/ritzau/

Back to top button